Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung test productie voor 32 inch OLED TV’s in tweede helft 2012

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2011, 16:38 CategorieOled tv's

De OLED TV markt heeft nog niet echt voet aan de grond kunnen krijgen door de kleine scherm formaten en de hoge prijzen van TV’s die op de markt zijn (en waren). Maar, dit zal in de toekomst veranderen aangezien panel fabrikanten investeren in betere assemblage lijnen die ervoor moeten zorgen dat schermen goedkoper en in grotere formaten gemaakt kunnen worden.

DigiTimes bericht dat de grote panel fabrikanten, Samsung en LG, nog steeds hard aan het werk zijn voor de ontwikkeling van grote OLED TV’s voor de consumenten markt. LG heeft blijkbaar eind 2011 de mogelijkheid om 30 inch OLED TV’s in massaproductie te brengen en Samsung zal haar productie van 32 inch OLED TV’s gaan testen in de tweede helft van 2012.

Dat is allemaal nog ver weg en tenzij de panels een stuk goedkoper worden zullen de OLED TV’s een niche product blijven dat consumenten niet willen kopen. Nu de kleine OLED schermen van Sony en LG te koop zijn voor belachelijke prijzen is de kans op falen voor grotere en nog duurdere OLED schermen nagenoeg 100 procent.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.