Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert nieuwe TX-8050 en TX-8030 stereo receivers

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2011, 18:33 CategorieReceivers

Onkyo heeft deze week twee nieuwe stereo componenten gelanceerd: De TX-8050 netwerk stereo receiver en de TX-8030 stereo receiver. Deze componenten zijn gericht op muziek enthousiastelingen die op zoek zijn naar een hoogwaardige twee-kanaals prestatie tegen een betaalbare prijs.

De TX-8050 en TX-8030 receivers hebben hetzelfde vermogen en bieden veel van dezelfde features, maar de TX-8050 is wat uitgebreider qua aansluitingen en richt zeer meer op streaming en het thuisnetwerk. Deze receiver heeft bijvoorbeeld de extra connectiviteit van een USB input en digitale audio inputs.

De netwerk functionaliteit van de TX-8050 maakt het voor gebruikers mogelijk op PC audio en internet radio te streamen naar de receiver. De receiver ondersteunt onder meer MP3, WMA, WMA Lossless, FLAC, WAV, Ogg Vorbis, AAC en LPCM audio bestanden. Via vTuner kunnen gebruikers ook gemakkelijk toegang krijgen tot verschillende internet radio stations.

Een ander voordeel van de netwerk functie van de TX-8050 is de compatibiliteit met Onkyo’s Remote App voor de iPod of iPhone. Met deze gratis te downloaden applicatie kunnen iPhone of iPod bezitters hun apparaat als afstandsbediening gebruiken en verschillende functies bedienen.

Beiden modellen maken gebruik van Onkyo’s custom versterker technieken en gesloten ground-loop circuits. Samen met een EI transformer en 8200µF capacitors moet dat een vermogen van 130 Watt per kanaal opleveren en een geluid dat vrij is van misvorming en ruis. Andere features die door de twee receivers gedeeld worden zijn analoge A/V inputs, een Universal Port voor Onkyo producten, en Zone 2 pre-outs voor het sturen van audio naar een tweede ruimte die uitgerust is met een versterker en speakers. De TX-8050 voegt hier dus nog de USB input en de extra digitale aansluitingen aan toe.
€ 398,99

Op werkdagen voor 18:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bekijk

Bron: beslist.nlvergelijk


Bekijk ons Home cinema kopen overzicht voor links naar alle home cinema producten

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.