Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Eerste indrukken van Panasonic Viera Connect & Viera Market

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2011, 13:12 CategorieLcd en led tv's

Als je een Panasonic TV uit 2010 hebt dan is de kans groot dat je de Viera Cast portal wel eens voorbij hebt zien komen, het ‘oude’ internet platform van Panasonic. In 2011 lanceert Panasonic een compleet nieuwe versie van dit systeem, genaamd Viera Connect, samen met de Viera App Market. Deze nieuwe Smart TV feature zal beschikbaar zijn op de meeste nieuwe TV’s van Panasonic.

Het Viera Connect platform geeft toegang tot een verscheidenheid aan dienst en applicaties in verschillende categorieën, waaronder games. De meeste applicaties zijn gratis, maar voor sommigen moet een klein bedrag betaald worden. De Viera Market is een open platform waarop ontwikkelaars hun eigen applicaties kunnen plaatsen. Drie van de belangrijkste categorieen zijn video, uitzending gemist en muziek. De beschikbare diensten zullen per land verschillen.

Dit artikel is met toestemming gebaseerd op content van www.flatpanelshd.com

Games op TV

Panasonic gelooft dat gaming een markt is die nog hard zal groeien. Om deze reden heeft het merk de samenwerking gezocht met Gameloft om zo ‘cloud’ gaming direct naar Panasonic TV’s te brengen. De TV’s hebben zelf geen ingebouwde processor kracht maar speelt games af via het internet vanaf een externe server.

Hierboven zie je een race game, maar Panasonic heeft ook simpele, kleine games in petto als schaken.

Alles bedienen met je iPad

Tijdens de CES 2011 toonde Panasonic een tablet prototype, maar helaas wordt deze nog niet voor 2011 in productie genomen. Voor nu moeten we het doen met de Apple iPad. Via deze tablet kun je de complete Panasonic TV bedienen.

Bekijk ook  Panasonic kondigt premium DP-UB9004 Ultra HD Blu-ray speler aan

Een handige feature is het keyboard. Zeg dat je een clip op wilt zoeken op YouTube, dan heb je vaak moeite met het on-screen keyboard. De iPad biedt dan de oplossing met een volledig QWERTY keyboard op een groot scherm.

Zelfs voor je dagelijkse work-out

Als je in bent voor wat dagelijkse beweging dan heeft Panasonic ook een hardloop applicatie beschikbaar in de Viera Market. Deze applicatie kan aangesloten worden op een tredmolen en deze houdt metingen bij over je verbrandde calorieën, de gelopen afstand en nog veel meer.

Je kunt zelfs tijdens het lopen een virtuele tour door New York of LA krijgen met de integratie van Google Maps.

Skype – en andere features

Skype werd vorig jaar al door Panasonic geïntroduceerd en dit wordt voortgezet op de modellen voor 2011. Maar een klein aantal mensen beschikt over een Skype camera voor hun TV en daarom is het handig dat je ook gewoon laptops en smartphones uitgerust met Skype kunt bellen.

Later zullen er meerdere applicaties door Panasonic (en externe ontwikkelaars) toegevoegd worden. Een aantal van de nieuwe applicaties zal ook beschikbaar zijn voor de 2010 modellen.

Lees meer over de Panasonic 3D TV line-up voor 2011

Lees meer over de Panasonic LCD/LED TV line-up voor 2011







  • Delen:

Reacties

  1. Rob lute
    24 april, 2016 om 19:30

    Hoe kan ik apps toevoegen op me tv panasonic viera ??

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.