Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

DTS Neo:X format belooft 11.1-kanaals geluid voor 3D home cinema systemen

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2011, 17:59 Categorie3D

DTS komt met een nieuw surround sound audio formaat wat speciaal ontwikkeld is voor 3D home cinema systemen. De nieuwe 11.1-kanaals standaard wordt gelanceerd onder de naam DTS Neo:X en is Volgens DTS de natuurlijke begeleiding van 3D video content.

Volgens DTS kan Neo:X op een aantal verschillende manier geconfigureerd worden zodat je een zeer indrukwekkende ervaring kunt beleven. DTS Neo:X is ontwikkeld met het doel om een extra hoogte dimensie toe te voegen aan de traditionele 7.1 surround sound weergave, en tegelijkertijd een natuurlijk driedimensionaal geluidsveld te behouden dat consistent is met de bedoelingen van de makers van de originele audio mix.

Natuurlijk zullen er voorlopig nog geen films gelanceerd worden met 11.1-kanaals audio tracks – op dit moment zijn 7.1 audio tracks al lastig te vinden – dus voor nu zal Neo:X 2.0/5.1/6.1/7.1 formaten converteren in 9.1/11.1 tracks om zo the discrete effecten te leveren aan de extra kanalen.

In een 11.1 luidspreker configuratie zouden de hoogte ‘height’ luidsprekers helpen om de effecten en de achtergrondmuziek over te brengen. De breedte luidsprekers ‘width’ zou het voorste gedeelte van de audio uitbreiden en de voor-zijkant actie verbeteren. Mensen met een 7.1 systeem kunnen gemakkelijk vier nieuwe speakers toevoegen aan hun systeem of het huidige systeem opnieuw configureren om zo extra hoogte weergave te genereren. Volgens DTS is dit een nieuw optie als je opzoek bent naar de ultieme home cinema audio ervaring.

De eerste Neo:X receivers moeten in het tweede kwartaal van dit jaar te koop zijn. Fabrikanten als Onkyo worden gezien als de eersten die de techniek op de markt brengen.

 • Delen:

Reacties

 1. jeffrey spender
  30 november, 2015 om 13:56

  Hoi hoi,
  Ik heb toevallig een Onkyo die ook DTS NEO X aan kan, maar ik moet zeggen dat het me een beetje tegenvalt.
  Er zit namelijk ook een Audyssey DSX optie op, die klinkt dan weer wél heel leuk met 5.1 + Wide speakers.

  Nu is DTS op de markt gekomen met DTS:X en die heb ik ook onlangs gehoord, dat klinkt erg sterk.
  Ik hoop dat ik binnenkort zo’n receiver kan kopen, die DTS:X aankan.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.