Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple denkt over video streaming via AirPlay, HDTV integratie lijkt eraan te komen

Geschreven door
Geplaatst op24 maart 2011, 15:16 CategorieAccessoires

Er is nog niks concreet, maar volgens Bloomberg wil Apple wellicht haar AirPlay functionaliteit uitbreiden voor video. Apple zou nadenken over het verstrekken van AirPlay technologie licenties voor consumenten elektronica fabrikanten. Als dit allemaal doorgaat zou dat betekenen dat iPhone/iPad bezitters video content kunnen streamen van hun apparaat naar HDTV’s, zonder het gebruik van Apple TV.

TV fabrikanten die betalen voor de licentie kunnen de AirPlay technologie integreren in hun TV’s. Momenteel verstrekt Apple alleen AirPlay audio licenties aan derde partijen als Denon, Marantz, Philips en B&W.Volgens de bronnen van Bloomberg zit de video mogelijkheid al ingebakken in de huidige AirPlay technologie, maar is het niet toegestaan deze te gebruiken met de huidige licenties. Er is dus nog niks zeker, maar het zou weer een mooie toevoeging zijn voor Apple apparatuur bezitters.

Via: Whathifi

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.