Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Plasma TV markt groeit snel

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2011, 22:41 Categorie3D

De plasma TV markt is een stuk kleiner dan de LCD/LED TV markt aangezien de laatstgenoemde technologie veelzijdiger is en gebruikt kan worden voor zeer kleine tot zeer grote schermen. Desondanks heeft een onderzoek van DisplaySearch uitgewezen dat de plasma TV markt in 2010 gegroeid is, na een daling in 2009. Panasonic is nog steeds de marktleider.

Plasma TV slaat terug

Enige tijd geleden dachten de meesten van ons dat de plasma zijn langste tijd had gehad, maar de techniek blijft populair onder de echte filmliefhebbers die van een goede beeldkwaliteit houden. In 2010 werden er volgens DisplaySearch in totaal 19.1 miljoen plasma TV’s verkocht, in tegenstelling tot 14.8 miljoen in 2009 en 15.1 miljoen in 2008.

Panasonic is nog steeds marktleider in het plasma TV segment met een marktaandeel van 40.7 procent. Samsung is de nummer twee met 33.7 procent en LG is derde met 23.3 procent. Het marktaandeel van Panasonic is wel omlaag gegaan in vergelijking met 2009. Samsung en LG hebben er marktaandeel bijgekregen.

Eind 2009 en begin 2010 zien we ook een nieuwe Chinese speler op de plasma markt genaamd COC.

3D en grote schermen stuwen de plasma TV markt voort

De stijging in 2010 was onverwacht in een flatscreen markt die een kleine daling in 2010 zag in vergelijking met het jaar daarvoor.

DisplaySearch geeft aan dat de vraag voor grotere schermen en 3D de grootste stuwers zijn voor de plasma TV markt. De plasma technologie wordt gezien als de beste technologie voor 3D beeldkwaliteit en in 2011 willen de plasma fabrikanten nog meer 3D plasma TV’s op de mark brengen.

In het segment van 50 inch en hoger heeft plasma nog steeds een prijsvoordeel en DisplaySearch geeft aan dat de meeste fabrikanten zich in de toekomst waarschijnlijk gaan focussen op schermen van 50 inch en groter. In 2010 was zelfs 42 procent van alle verkochte plasma TV’s 50 inch of groter. Het 32 inch segment is niet interessant voor plasma TV fabrikanten en in het 42 inch segment is de concurrentie op het gebied van prijs zeer groot.

Er zijn geen cijfers gegeven voor 2011 maar er wordt verwacht dat de plasma TV markt zal blijven groeien.

Bron: FlatPanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.