Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hands-on: Harman Kardon BDS 800 high-end Blu-ray home cinema systeem review

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2011, 21:14 CategorieHome cinema sets

Je hoeft niet goed geïnformeerd te zijn om te zien dat alles-in-een home cinema systemen steeds goedkoper, kleiner en uitgebreider worden. Home cinema sets worden steeds meer voorzien van de nieuwste technieken, zoals 3D weergave, DLNA certificering en Smart TV applicaties. Kortom, home cinema sets worden meer en meer een echt middelpunt van je AV systeem in huis.

Harman Kardon’s nieuwe BDS 800 is totaal niet zoals hierboven omschreven. In plaats daarvan heeft Harman Kardon bij dit systeem de focus puur gelegd op het creëren van een high-end home cinema systeem dat een hoogwaardige audio kwaliteit biedt. Harman/Kardon wil met de BDS 800 niet concurreren met merken als LG en Sony, maar met merken als Bose en Pioneer. Hopelijk komen we binnenkort met een volledige review van het BDS 800 home cinema systeem, maar de eerste korte hands-on review hebben we al.

De eerste indrukken zijn dat dit systeem absoluut meer audio kwaliteit biedt dat de meeste alles-in-een systemen. Zo zijn de indrukwekkende scenes uit Avatar niet alleen op beeld indrukwekkend, maar ook wat de audio betreft. Menig home cinema systeem wordt gemakkelijk weggeblazen door de BDS 800. De samenwerking tussen de front speakers en de surround speakers is zeer overtuigend en plaats je direct in het midden van de film. De subwoofer kan ook zeer diep gaan, waar bij de meeste alles-in-een home cinema systemen de subwoofer te ondergeschikt is aan de andere speakers.

De hoofd unit van de BDS 800 is de BDS 5 receiver. Het is een modern vormgegeven apparaat met een BD-Live Profile 2.0 Blu-ray speler, een 65 Watt per kanaal versterker en een FM tuner. Om BD-Live materiaal op te slaan heb je wel een USB apparaat nodig. Vanzelfsprekend zijn de HD audioformaten als Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio ondersteund en kan de receiver aangesloten worden op Harman Kardon’s Bridge IIIP iPod/iPhone dock.

Op de achterzijde vinden we vergulde, stevige en hoogwaardige luidspreker aansluitingen – geen goedkope clip aansluitingen hier – plus digitale audio inputs voor het aansluiten van andere home cinema componenten.

De styling van het systeem zou zeker voor een aantal fans moeten zorgen. De hoofd unit heeft veel afgeronde hoeken en ziet er gewoon strak en modern uit, met een nette disc lade Het is een wat groot apparaat, maar ga er maar vanuit dat dit ten goede komt aan de kwaliteit. De speakers hebben ook afgeronde hoeken en kunnen aan de muur gehangen worden, op optionele standaards geplaatst worden of als boekenplank speaker op tafel stands geplaatst worden welke meegeleverd worden.

De BDS 800 is te koop voor 1.499,00 euro, wat voor een alles-in-een home cinema systeem niet goedkoop is, maar waar je absoluut kwaliteit voor krijgt. Andere modellen uit de 2011 reeks home cinema systemen zijn de 2.1 kanaals BDS 300 en de 3.1 kanaals BDS 600 home cinema sets.
vergelijk


Bekijk ons Home cinema kopen overzicht voor links naar alle home cinema producten

 • Delen:

Reacties

 1. jack
  27 juli, 2011 om 13:45

  bij de prijsvergelijking zie ik dat de harman kardon bds 800 het goedkoopst is bij electrokoopjes.nl, voor eur 1.299. Als ik echter doorklik bijkt de prijs bij electrokoopjes.nl eur 1.495 te zijn net zoals bij de andere aanbieders.
  vreemd

  • Martijn
   27 juli, 2011 om 14:07

   Dat is inderdaad vreemd. Wij werken met prijsvergelijkingen van Beslist dus helaas kan ik het zo niet aanpassen. Maar, ik ga het zeker doorspelen naar de verantwoordelijken. Dank voor de melding.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.