Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Opera web browser op Sony internet TV’s

Geschreven door
Geplaatst op19 januari 2011, 21:22 CategorieBlu-ray

Sony en Opera hebben bekend gemaakt dat ze samen gaan werken voor een flexibelere en eenvoudigere web-ervaring op TV’s. Beide merken hebben laten weten dat door deze samenwerking de nieuwste Sony internet TV’s zullen worden voorzien van een Opera web browser.

De CES 2011 toonde ons een stevige opmars van internet (Smart) TV’s en Sony hoop dat het toevoegen van de Opera browser aan haar TV setup haar TV’s boven de concurrentie doet uitstijgen. Opera heeft aangegeven dat de browser voor de internet TV’s van Sony een logische stap is aangezien het web zich aan het ontwikkelen is en het om deze reden meer geschikt gemaakt moet worden voor diverse apparaten.

Sony heeft al een mooie lijst aan web applicaties in de vorm van haar Sony Bravia Internet TV. De grootste rivaal is Samsung’s nieuwe Smart TV met de Smart Hub internet portal. Het toevoegen van Opera aan de Bravia Internet portal houdt in dat gebruikers nu volledig over het web kunnen surfen, met HTML5, HbbTV en OIPF ondersteuning.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.