Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

CES 2011: JVC kondigt TH-BC3 soundbar aan met Audio Return Channel

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2011, 11:49 CategorieHome cinema sets

Soundbars zijn niet iets nieuws, maar JVC’s nieuwe TH-BC3 bevat wel een aantal features die de moeite waard zijn om te vermelden. Bovenaan de lijst vinden we de HDMI 1.4 aansluiting met ARC (Audio Return Channel), welke simpele bekabeling mogelijk maakt aangezien audio in beide richtingen – van TV naar soundbar en andersom – verstuurd kan worden door de HDMI kabel.

Additionele aanslutingsmogelijkheden zijn onder meer een analoge input en twee digitale audio inputs (optisch en coaxiaal), plus een subwoofer pre-output. Een chique verborgen (push-open) iPod/iPhone dock is een ander mooi extraatje, zeker wanneer gecombineerd met een composiet video output.

Wat de algemene specificaties betreft heeft de soundbar 30 Watt vermogen per kanaal, een ingebouwde FM tuner en SRS StudioSound HD, wat eigenlijk een samenvoeging is van SRS TruSrround HD en SRS TurVolume. SRS TruVolume is ontwikkeld om de volume schommelingen aan te passen wanneer je schakelt tussen bronnen en TruSurround HD can tot 6.1 kanalen converteren voor weergave over twee speakers.

Volgens JVC is de soundbar vanaf  februari in Amerika te koop voor 249,00 dollar. Als dat iets boven je budget ligt kun je gaan voor de TH-BC1, wat in principe hetzelfde product is minus de ARC en iPod dock. De TH-BC1 gaat 149,00 dollar kosten. Of de soundbars ook naar Nederland komen is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.