Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel presenteert de Columa 100 home cinema luidspreker set

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2010, 14:56 CategorieHome cinema sets

Teufel presenteert de Columa 100, een 5.1 home cinema zuilspeakerset met een modern en slank design. Afhankelijk van de ruimte waar de Columa 100 zijn diensten moet leveren is de set verkrijgbaar in twee verschillende set-ups.

Home cinema luidspreker set met vier zuilen

De grootste Columa 100 variant (set L) is uitgevoerd met vier zuilspeakers, welke gepaard gaan met een akoestisch gelijke en optisch bijpassende center speaker en een 100 Watt RMS subwoofer met 200 mm bas driver. Voldoende kracht om ruimtes tot 25 m² te voorzien van meer een goede bass.

Home cinema luidspreker set met twee zuilen en twee satelliet luidsprekers

Voor ruimtes waar geen plaats is om vier zuilspeakers neer te zetten heeft Teufel de achterste zuilspeakers vervangen door twee satellietspeakers die aan de muur te bevestigen zijn. Deze setup (set M) biedt exact dezelfde kwaliteit als de variant met vier zuilen, het verschil tussen speakers is enkel optisch. De behuizing waar de drivers in verwerkt zitten is bij alle vijf de speakers (zuil/satelliet/center)
gelijk; ze zijn uitgerust met een 70 mm mid-range driver en een 19 mm tweeter. De behuizing van de Columa 100 speakers is 8,6 cm diep.

De Columa 100 is bruikbaar in combinatie met iedere AV receiver, surround decoder of meerkanaals versterker, wel is een output van minimaal 5 x 30 Watt aan te raden.

De nieuwe Columa 100 is per direct verkrijgbaar via de Teufel website. De variant met twee zuil- en twee satellietspeakers kost 399,00 euro,  de setup met vier zuilen kost 449,00 euro. Meer informatie, waaronder technische specificaties, is te vinden op de Teufel website.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.