Canton lanceert DM-8 home cinema soundbar

22 december 2010 1 Minuut 0 Reacties
canton-dm8-soundbar-luidspreker

Canton komt met een nieuw soundbar in haar reeds twee jaar bestaande Digital Movie serie. De nieuwe soundbar, de DM-8, is een complete 2.0 alles-in-een home cinema soundbar die het geluid van elke flatscreen TV flink moet kunnen verbeteren.

De DM-8 heeft een totaal vermogen van 100 Watt en drie analoge ingangen voor externe apparatuur als een DVD speler of een decoder. Een Blu-ray speler of een game console kan dus alleen analoog aangesloten worden. Aan de soundbar zou, wanneer nodig, ook nog een subwoofer gekoppeld kunnen worden. De audio kan zowel op stereo als surround weergegeven worden, alles puur en alleen met deze soundbar – zonder het gebruik van extra luidsprekers. Canton legt de nadruk wel op stereo en geeft aan dat de soundbar geen vervanging is van een volwaardig 5.1 home cinema systeem. De mogelijkheid is er dus wel om softwarematig een nagebootst surround geluid te creëren.

De soundbar bevat zes losse luidspreker units; vier midden/laag luidsprekers en twee tweeters voor de hoge tonen. De subwoofer is door middel van één simpele verbinding toe te voegen.

Bij de DM-8 wordt een simpele, maar complete afstandsbediening geleverd waarmee alle functies bediend kunnen worden en ook kun je alles aflezen op het display van de soundbar. De DM-8 is vanaf heden verkrijgbaar voor een adviesprijs van 599,00 euro.

Reacties (0)