Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Analoge verbindingen gaan tot het verleden behoren

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2010, 21:29 CategorieAccessoires

Analoge verbindingen en connectoren hebben hun langste tijd gehad en worden langzaam aan uit het productieproces genomen. Intel heeft aangekondigd dat ze samen met AMD, Dell, Samsung, LG en Lenovo de analoge verbindingen niet meer gaat gebruiken, maar puur voor digitaal gaat. HDMI en de DisplayPort verbinding zullen de verbindingen op apparatuur vervangen. Dit houdt ook in dat de populaire blauwe VGA aansluiting langzaam aan zal verdwijnen.

Binnen een aantal jaren moeten TV’s, PC monitoren en TV boxes alleen nog digitale aansluitingen ondersteunen. Naast VGA zullen waarschijnlijk ook andere analoge verbindingen als S-Video, component en composiet verdwijnen. Aansluitingen als HDMI en DVI zullen de toekomst bepalen. Digitale aansluitingen hebben een aantal voordelen in vergelijking met analoge aansluitingen. Zo is het kwaliteitsverlies minimaal, is er twee-weg communicatie mogelijk, en kan de audio en video gescheiden worden.

De verandering wordt niet gelijk vandaag doorgevoerd. Intel heeft aangegeven dat tegen het einde 2015 de implementatie moet zijn doorgevoerd, hoewel PC monitoren volgens Intel nog langere tijd gebruik blijven maken van VGA verbindingen.

Koop nu high-end RU Connected digitale kabels

Bron: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.