Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Draadloze achterspeakers met de Teufel RearStation 4

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2010, 16:12 CategorieAccessoires

Met de RearStation 4 introduceert Teufel een oplossing om de achterspeakers van je home cinema speakerset met je AV versterker/receiver te verbinden, zonder lange kabels door de woonkamer te laten lopen. Ook kun je in een ander kamer zonder audiobron met de RearStation 4 en een paar speakers gemakkelijk naar muziek luisteren.

‘Draadloze’ verbinding met surround speakers

De RearStation 4 bestaat uit een zender en een ontvanger, de zender (RS 4 WLT Transmitter) wordt aan de AV versterker/receiver gekoppeld en de ontvanger (RS 4 WLR Receiver) aan de achterspeakers van je home cinema set. Het is dus niet meer nodig om lange speaker kabels langs te plintjes in je woonkamer te leggen om van surround sound te kunnen genieten, slechts een kort kabeltje is nodig om de achterspeakers te verbinden met de ontvanger. Deze ontvanger is bovendien uitgerust met een 2-kanaals 80 Watt versterker, zodat de rear speakers voldoende ‘voeding’ krijgen.

Muziek door het hele huis

Met de RearStation 4 is het ook mogelijk muziek te beluisteren din kamers waar geen versterker, computer of andere audiobron beschikbaar is. Sluit de zender aan op je versterker of receiver in de woonkamer of op de computer in de werkkamer en koppel de ontvanger aan een paar speakers, waar dan ook in huis.
De RearStation 4 kan bovendien uitgebreid worden met twee extra ontvangers, zodat het als een multi-room oplossing kan fungeren. De maximaal drie ontvangers ontvangen allen hetzelfde signaal van de zender, zodat het mogelijk is dezelfde muziek door het gehele huis synchroon af te spelen. De RearStation 4 ontvanger werkt tot een afstand van 20 meter.

De RearStation 4 wordt standaard geleverd met een kleine afstandsbediening waarmee je eenvoudig het volume kan bepalen (inclusief mute functie), de zone kan kiezen in het geval van multi-room setup en de RearStation 4 aan en uit kan zetten.

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe RearStation 4 is per direct verkrijgbaar via de Teufel website en kost 299,00 euro. De RearStation 4 Expansion kit, bestaande uit de RS 4 WLR Receiver en afstandsbediening, ten behoeve van een multi-room systeem kost 199,00. Meer informatie, waaronder technische specificaties, is te vinden op de website van Teufel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.