Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony gaat LCD TV productie uitbesteden

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2010, 23:32 CategorieLcd en led tv's

Al enkele jaren zijn Sony en Samsung samen bezig geweest met de productie van LCD TV panelen. Daarna stuurde Sony deze panelen over de gehele wereld om ze op andere plaatsen tot een TV om te laten smelten. Maar, hier komt nu een einde aan aangezien het merk besloten heeft (zonder officiële bevestiging) de productie van LCD TV’s uit te besteden aan Taiwan.

Vanaf eind dit jaar gaat Sony de productie van haar high-end TV’s uitbesteden aan twee Taiwanese bedrijven, Foxconn Electronics – welke ook Apple producten maakt – en Wistron. De geruchten gaan dat Foxconn Sony’s nieuwe ultra dunne TV’s, welke in de eerste helft van 2011 onthult worden, zal gaan produceren en assembleren. Wistron zal de nieuwe Google TV’s van Sony gaan produceren. Later in 2011 moet 70 tot 80 procent van de LCD TV productie uitbesteed zijn.

De reden voor deze drastische maatregel is dat Sony weer eens winst wil gaan maken. Een aantal van Sony’s fabrieken zijn al verkocht en de volgende stap is dus om de productie van goedkopere flatscreen TV’s uit te besteden. Sony is momenteel de derde grootste flatscreen fabrikant, achter Samsung en LG.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.