Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

UPC kondigt gebruik Digitale TV CI+ module aan

Geschreven door
Geplaatst op13 september 2010, 21:37 CategorieAccessoires

UPC kondigde vandaag naast een nieuwe iPhone App voor ‘Opnemen op Afstand‘ ook de introductie van de Digitale TV module (CI+) aan. Dit is een insteekkaart voor de TV, waar ook onder andere Ziggo gebruik van maakt. Hiermee kunnen klanten genieten van de voordelen van digitale televisie zonder extra apparatuur, afstandsbedieningen of kabels. De CI+ kaart kan bijvoorbeeld in de meeste nieuwe TV’s gestoken worden om zo via de TV zelf digitale televisie te ontvangen. Deze module biedt ook uitkomst voor digitaal TV kijken via een tweede TV toestel in huis. De CI+ module wordt nog dit jaar op de markt gebracht. Dan wordt ook meer bekend over de prijsstelling, het zenderpakket en de distributie. De CI+ module zal, net als de huidige Mediaboxen bij UPC, in een huurmodel worden aangeboden. Naast de digitale kanalen die in het pakket zitten, kunnen klanten ook het HD pakket en de premium kanalen (zoals Film1 / Sport1) bestellen. CI+ biedt echter geen interactieve mogelijkheden, zoals Video on Demand of Uitzending Gemist.

Deze nieuwe ontwikkelingen bij UPC op het gebied van digitale TV werden door Diederik Karsten, algemeen directeur UPC Nederland, aangekondigd op de IBC 2010 in de RAI in Amsterdam, ’s wereld grootste professionele beurs voor de televisie-industrie.

Recent lanceerde UPC op digitale TV-gebied al een nieuwe Elektronische Programma Gids (EPG) en een nieuw mozaïekkanaal voor de Publieke Omroep. Daarnaast bracht UPC het aantal HD-kanalen op 20, en introduceerde de mogelijkheid tot HD On Demand. In samenwerking met diverse TV zenders zijn inmiddels 16 interactieve kanalen (Channel On Demand) ontwikkeld, waarmee de kijker via de rode knop vanuit het normale, lineaire TV-kanaal direct naar een groot arsenaal aan programma’s van deze zenders kan gaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.