Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon onthult D-X1000BD mini Blu-Ray home cinema systeem

Geschreven door
Geplaatst op13 september 2010, 21:06 CategorieBlu-ray


Denon heeft haar eerste 2-kanaals mini Blu-ray home cinema systeem aangekondigd. Hiermee treedt de D-X1000BD in de voetsporen van de hoger geplaatste S-5BD 5.1 Blu-ray receiver. Deze nieuwe compacte Home Entertainment oplossing wordt geleverd met unieke luidsprekers die volgens Denon perfect passen bij de hoge prestaties van het systeem.

Gebaseerd op Denon’s ervaringen om ook in één compacte behuizing de kwaliteit van separate componenten te bieden is de RCD-X1000 hoofdunit van het systeem uitgerust met technologieën uit de stereo en home cinema producten van het merk. De RCD-X1000 is uitgerust met een “Simple&Straight” schakeling, die ontworpen is voor een zo kort mogelijke signaalweg, en een onafhankelijke blok constructie met afgeschermd chassis voor de beste weergavekwaliteit van alle bronnen. Het mini systeem met 2x 70 Watt accepteert diverse digitale media zoals Blu-Ray (inclusief BD-Live), DVD en CD. Tevens is het systeem voorzien van twee USB poorten waarvan degene aan de voorzijde ondersteuning biedt voor iPod/iPhone Digital Direct Play en overige USB-geheugens. Ook bezit het mini home cinema systeem Dolby Headphone, een techniek die met elke standaard hoofdtelefoon een 5.1-surround geluidseffect biedt voor een rijker, ruimtelijker en minder vermoeiende luisterervaring.

De SC-X1000 2-weg luidsprekers bieden serieuze Hifi kwaliteit door de toepassing van de techniek uit de High-End CX serie van Denon. Ze zijn voorzien van de hoogwaardige Denon Dual Layer ( D.D.L.) conus met ventilatie opening voor een perfect akoestische balans. Gecombineerd met de RCD-X1000 vormt dit het D-X1000BD systeem en levert het volgens Denon hoge stereo- en home cinema prestaties. Het systeem bevat ook Dolby Virtual Speaker, een techniek die een 5.1 surroundgeluid produceert met slechts twee luidsprekers. In het geval er behoefte is aan meer bas kan het systeem opgewaardeerd worden naar een 2.1 systeem door een subwoofer aan te sluiten op de beschikbare Pre-Out uitgang. Denon zegt voor dit systeem geen set-up eisen te stellen en bijzonder eenvoudig te zijn in het dagelijks gebruik. De bijgeleverde afstandsbediening heeft slimme Quick Select toetsen en een cursor navigatie om zo nodig gemakkelijk aanpassingen te kunnen maken. Een grafisch menu draagt bij aan het verdere gebruiksgemak.

Het D-X1000BD systeem inclusief SC-X1000 luidsprekers is vanaf heden verkrijgbaar in een hoogglans zwarte afwerking en heeft een geadviseerde verkoopprijs van 1.199,00 euro. De RCD-X1000 Blu-ray Receiver zonder luidsprekers kost 999,00 euro.

D-X1000BD systeem in het kort:

RBD-X1000 Blu-ray Receiver

 • 2x 70 Watt (1 kHz, 6 ohms)
 • “Simple & Straight” circuit ontwerp, Minimum Signal Path
 • ondersteunt de weergave van Blu-Ray Discs, DVDs, CDs
 • Front USB poort met  iPod/iPhone Direct Play plus USB poort aan de achterzijde voor andere geheugen media
 • twee gescheiden voedingen
 • stijve & solide constructie
 • onafhankelijke blok constructie met afgeschermd chassis
 • ondersteunt Dolby Virtual Speaker en Dolby Headphone
 • zwarte afwerking
 • Graphical User Interface (menu besturing)
 • Ethernet poort voor BD Live en online Firmware updates

SC-X1000 Hi-Fi 2-weg luidsprekersysteem

 • D.D.L. (Denon Dual Layer) conus met ventilatie opening
 • High Definition tweeter met ventilatie opening
 • hoge kwaliteit onderdelen voor geluidsweergave
 • hoogglans zwarte afwerking

prijsvergelijking
vergelijk


Bekijk ons Home cinema kopen overzicht voor links naar alle home cinema producten

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.