Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert nieuw D-M38 Micro component systeem

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2010, 23:15 CategorieHome cinema sets

Denon heeft het nieuwe D-M38 Micro component systeem aangekondigd. Als opvolger van de What-HiFi Award winnaar D-M37, biedt deze nieuwe HiFi-unit volgens het merk nog meer slimme functies en een nog betere geluidskwaliteit. Meest opvallend is dat de USB aansluiting op het frontpaneel iPod/iPhone Digital Direct ondersteunt wat zorgt voor een sterk verbeterd geluid van draagbare muziekspelers.

De compacte afmetingen van de D-M38 van 210 mm breed en slechts 310 mm diepte maken een makkelijke plaatsing op een boekenplank mogelijk, in een slaapkamer of werkkamer. Dit hoogwaardige audiosysteem, bestaande uit de RCD-M38 receiver en de SC-M37 luidsprekers, is een makkelijk te integreren systeem voor dagelijks gebruik. Het systeem is gebaseerd op het “Simple & Straight” concept. Schakelingen zijn ongecompliceerd, signaalwegen zijn zo kort mogelijk en alle nadelige invloeden op de geluidskwaliteit zijn geminimaliseerd. Het ontwerp van de schakeling en de manier waarop het chassis is gebouwd zorgt ervoor dat het geluid volstrekt natuurtrouw is.

 

Als aanvulling op de gebruikelijke USB geheugen sticks of externe harde schijven, kunnen gebruikers muziekbestanden beluisteren van hun iPod of iPhone door deze simpelweg met de USB-kabel, die is bijgeleverd bij de iPod, aan te sluiten op de USB aansluiting van de Denon RCD-M38. Als de speler aangesloten wordt op de USB aansluiting van de RCD-M38, terwijl men bijvoorbeeld naar een CD aan het luisteren is, zal de muziek van de iPod direct starten met afspelen. Digitale signalen van de iPod worden digitaal en in ongewijzigde vorm getransporteerd naar de RCD-M38. Daar gaan de signalen door een hoogwaardige uiterst nauwkeurige D/A omzetter en worden ze verwerkt in een geavanceerde audioschakeling om er een schoon en hoogwaardig geluid van te maken.

De SC-M37 luidsprekers die bij het RCD-M38 systeem geleverd worden zijn ontworpen met Denon’s CX luidsprekerconcepten: “simpel en compact, cosmetisch hoogwaardig design”  “DENON HiFi vakmanschap” en “professionele fabricagevaardigheden”. Voor het diafragma wordt gebruik gemaakt van de lichtgewicht en zeer stijve D.D.L. (Denon Double Layer) conus. Dit dubbellaag diafragma met ventilatieopening, ontworpen met behulp van minutieuze simulaties, verzekerd een accurate zuigerbeweging over een breed frequentie bereik.De hoge resolutie tweeter met ventilatieopening voorkomt het uitzetten van de ‘dome’ als de lucht binnenin warmer wordt zodat het diafragma ten alle tijden gecentreerd blijft. Tenslotte zorgt het nieuwe scheidingsfilter voor een naadloze overgang en een natuurgetrouw geluid.

Het D-M38 systeem is verkrijgbaar in een aantrekkelijke zwart of zilver afwerking gecombineerd met luidsprekers in de kleur zwart of kersen en heeft een geadviseerde verkoopprijs van 499,00 euro.

D-M38 in het kort :

  • CD receiver RCD-M38
  • hoogwaardig 2-weg luidspreker SC-M37
  • uitgangsvermogen van 2x 30 Watt
  • MP3 en WMA weergave (CD/USB)
  • FM/AM tuner, Radio TEXT met RDS functie
  • USB aansluiting op het frontpaneel met iPod/iPhone Digital Direct weergave
  • balans- en toonregeling
  • 2 analoge stereo ingangen en analoge stereo uitgang

prijsvergelijking
vergelijk


Bekijk ons Home cinema kopen overzicht voor links naar alle home cinema producten

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.