Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert AVR-2311 AV receiver

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2010, 20:55 Categorie3D


Denon introduceert de nieuwe geavanceerde AVR-2311 middenklasse audio/video receiver. De AVR-2311 beschikt onder meer over een volledige 3D video connectiviteit alsmede 3D surround weergave. Bovendien is de AVR-2311 uitgerust met een hoogwaardige Anchor Bay Technologies video processor, USB poort met het “Works with iPod” certificaat en Multi-Zone ondersteuning. De  nieuwkomer sluit aan bij Denon’s lijn van AV receivers inclusief de recent geïntroduceerde instap modellen AVR-1911 en AVR-1611, alsmede de reeds bestaande topmodellen AVR-4810 en AVR-4310.

Tot de meest belangrijke verbeteringen van deze nieuwe Denon receiver behoren de HDMI v-1.4a Repeater ingangen met 3D (alle gemandateerde formaten), Audio Return Channel (ARC) en CEC (Consumer Electronics Control). De hoogste resolutie audio decoders zijn gebruikt om Dolby True HD en DTS-HD Master Audio zo natuurgetrouw mogelijk te reproduceren. Het nieuwe model is voorzien van Dolby ProLogic IIz voor een betere horizontale en verticale ruimtelijke weergave aan de voorzijde (Front Height). Analoge en digitale video bronnen worden omgezet naar HD kwaliteit (tot 1080p) via de Anchor Bay Technologies VRS processor om een scherp, gedetailleerd beeld van DVD en andere standaard video bronnen weer te geven.

Het frontpaneel is uitgerust met een USB aansluiting en ondersteunt iPod/iPhone Digital Direct. Voor deze afspeelfunctie dient men gebruik te maken van de bijgeleverde originele kabel van de iPod/iPhone. Digitale signalen van de iPod worden in ongewijzigde vorm naar de versterker gestuurd en passeren de Compressed Audio Restorer waar deze worden verwerkt door een geavanceerd audioschakeling.

De receiver is in staat audio- en videosignalen in meerdere kamers weer te geven. De AVR-2311 heeft de mogelijkheid in twee zones, twee verschillende bronnen weer te geven. Andere belangrijke kenmerken zijn de RS-232 poort voor externe aansturing en de toewijsbare Trigger uitgangen. Dit model biedt ook geavanceerde Audyssey ruimte calibratie. Dit is een hulpmiddel voor het aanpassen van het geluid naar de specifieke akoestische behoefte van elke kamer.

In overeenstemming met de toezegging van Denon om milieuvriendelijke technieken te ontwikkelen voor de gehele productlijn is het stand-by verbruik van deze nieuwe receiver lager dan 0.1 Watt en hiermee wordt onnodig energieverbruik voorkomen. Vanaf augustus 2010 zal de AVR-2311 beschikbaar komen, uitsluitend in de kleur zwart voor een geadviseerde verkoopprijs van €1.099,-.

AVR-2311 specificaties

 • Volledig discrete gelijkwaardige versterkers in kwaliteit en vermogen voor alle kanalen (7x 135 Watt)
 • Ondersteunt HDMI 1.4a inclusief 3D connectiviteit en Audio Return Channel (ARC)
 • 6x HDMI in / 1x HDMI uit met GUI (Grafical User Interface)
 • High Definition audio ondersteuning + Dolby Pro Logic IIz processing
 • Digital Direct Play voor iPod en iPhone via USB
 • High Bit i/p-omzetter en scaler tot 1080p van alle bronnen
 • Audyssey MultEQ
 • 2 bronnen / 2 zones mogelijkheid
 • 7.2ch pre-out
 • AMX, Crestron externe aansturing via RS232
 • Laag energieverbruik in stand-by 0.1W en 1.9W in CEC stand-by

prijsvergelijking
vergelijk


Bekijk ons Home cinema kopen overzicht voor links naar alle home cinema producten

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.