Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe home cinema audio processor van GefenTV

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2010, 16:57 Categorie3D

Fabrikant Gefen heeft vandaag aangekondigd dat haar GefenTV Home Theater Audio processor (de HT-AUDPROC) en de optionele voor wandmontage luidsprekers nu verkrijgbaar zijn. Deze twee producten bieden samen een plug and play oplossing voor surround sound audio in elke kamer gebruik makend van audio uit de HDMI ingang, aangestuurd door een Blu-ray speler, gameconsole of set-top-box. Een digitale audio ingang is ook beschikbaar.

De GefenTV Home Theater audio processor is uitgerust met een verscheidenheid van zowel analoge en digitale audio aansluitingen zodat consumenten het beste geluid kunnen leveren voor hun specifieke home cinema systeem. Er zijn zes analoge RCA uitgangen die ondersteuning bieden voor 5.1 Dolby surround sound en deze kunnen worden aangesloten op elke willekeurige versterker zodat de perfecte combinatie van versterker / voorversterker kan worden gebruikt in home cinema systemen. Bovendien zijn er ook versterkte uitgangen (25W per kanaal), hierop kunnen direct de luidsprekers op worden aangesloten, Front rechts en links zijn gebiamped beschikbaar om eventueel de geluidskwaliteit verder te verbeteren.

De GefenTV Conference Room Sprekers zijn ideaal afgestemd op de luidspreker uitgangen van de Gefen Home Theater Audio Processor, die een krachtige geluidskwaliteit bieden voor kleine tot middelgrote kamers. Elke twee-weg luidspreker heeft een mooi design en is geschikt voor montage aan de muur. Speakers zijn strak, aantrekkelijk verpakt, en ontworpen voor goede kwaliteit geluid en specifiek afgestemd op de Home Theater Audio Processor. Als alternatief kunnen bijvoorbeeld ook actieve luidsprekers rechtstreeks worden aangesloten, er zijn aparte uitgangen voor links, rechts, linksachter, rechtsachter, subwoofer en een center. Ten slotte is er ook een coax uitgang beschikbaar die eventueel via TOSlink of coax kan worden doorgegeven aan een bestaande AVreceiver.

De HDMI ingang, welke audio levert aan de ingebouwde processor, wordt ook gesplitst doorgeven aan twee HDMI uitgangen die tegelijkertijd werken, waardoor twee schermen TV’s lokaal aangesloten kunnen worden. Beide HDMI uitgangen leveren 1080p Full HD video met een deep-color en 3D TV pass-through (doorsturen van 3D signalen), alsmede multi-kanaals audio ondersteuning, lip sync, Dolby TrueHD en DTS Master Audio.

Een LCD scherpje in het front en knoppen op het bedieningspaneel van de Home Theater Audio Processor geven toegang tot een verscheidenheid van controle functies en status informatie, zodat consumenten het gehele systeem kunnen instellen. Deze audio processor is ook leverbaar in een versie zonder ingebouwde versterkers, dit is de GTV-AUDDEC en deze heeft dan dus alleen de analoge cinch uitgangen.

De adviesprijs  van de HT-AUDPROC is 1.039,00 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.