Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube voegt 4K video ondersteuning toe

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2010, 21:29 CategorieMediaspelers

YouTube heeft aangekondigd dat vanaf heden de video resolutie ondersteunt die voor filmmakers de nieuwe gewilde standaard is, 4K (ook wel Quad HD genoemd). 4K heeft vier maal de resolutie van Full HD (1080p) en wordt al gebruikt voor projectie in de meest vooraanstaande bioscopen. Aan de kant van de filmmakers brengt de RED camera momenteel de revolutie van het draaien in 4K.

De aankondiging dat YouTube nu compatibel is met dit nieuwe formaat is goed nieuws voor filmmakers die hun films willen uploaden in het formaat waarin ze opgenomen zijn. Ook houdt het in dat wanneer je een scherm van 7,5 meter hebt met een goede projector dat je voor het eerst YouTube op een mega scherm kunt bekijken, zonder verlies van kwaliteit.

We verwachten niet dat de 4K knop (Original genaamd) veel gebruikt zal worden, maar het is wel positief dat YouTube naar de toekomst kijkt wat betreft de upload mogelijkheden. YouTube heeft zelf ook aangegeven dat je wel supersnel breedband internet nodig hebt om de 4K resolutie weer te geven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.