Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz lanceert SR5005 en SR6005 AV receivers

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2010, 20:38 Categorie3D


Marantz SR5005 & UD5005

Marantz heeft vandaag een tweetal nieuwe 3D AV receivers gelanceerd. De nieuwe SR5005 en SR6005 AV receivers zijn, net als hun voorgangers, gehuisvest in het Marantz standaard M1-chassis. Ze staan garant voor een krachtig uitgangsvermogen – respectievelijk 7x 100 Watt en 7x 110 Watt – en kunnen met gemak elke multikanaals speaker setup aansturen.

Volledig nieuw is het voeding- en uitgangscircuit dat gebruikt is in beide modellen. Ontworpen voor onmiddelijke stroomtoevoer zodat elke verandering in het geluid met gemak gevolgd kan worden. Het ontwerp heeft de kwaliteit om van absolute stilte naar maximaal geluid te gaan en met gemak gevoelig genoeg te blijven voor het reproduceren van de lichtste tonen van een orchestrale soundtrack. Om het beste uit je video componenten te halen gebruikt Marantz Anchor Bay videoprocessing in beide receivers, met de SR5005 gebruikmakend van de ABT1030 en de SR6005 van de ABT2015. Deze laatste heeft geavanceerde video instellingen en ruisonderdrukking technologieën voor vergaande beeldverbetering. Beide kunnen alle inkomende videosignalen upscalen naar 1080p HD resolutie terwijl de HDMI 1.4 ingangen (vier in de SR5005 en zes in de SR6005) 3D video ondersteunen.

Zowel de SR5005 als de SR6005 zijn voorzien van een (digitale) iPod/iPhone front USB-ingang en van Marantz’ allernieuwste M-DAX2 functionaliteit om de kwaliteit van gecomprimeerde digitale audio bestanden sterk te verbeteren. Voor een uitgebreidere functionaliteit zijn beide AV receivers uitgerust met een M-Xport waarmee – via de optionele RX101 module – draadloze audio ontvangen kan worden via Bluetooth (A2DP). Ingebouwde Audyssey MultEQ, Dynamic Volume en Dynamic EQ garanderen een simpele installatie en bediening.

De SR5005 (799,00 euro) en SR6005 (1.099,00 euro) AV receivers, alsook de eerder aangekondigde SR7005, zijn beschikbaar vanaf augustus in zwart en zilver-goud.

prijsvergelijking


vergelijk


Bekijk ons Home cinema kopen overzicht voor links naar alle home cinema producten

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.