Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Review: Onkyo BD-SP807 THX Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op20 juni 2010, 14:36 CategorieBlu-ray speler reviews

De Onkyo BD-SP807 is een van de eerste Blu-ray spelers die THX gecertificeerd is. De speler focust op het leveren van een haarscherp beeld en overweldigend geluid. Onkyo heeft gebruik gemaakt van hoge kwaliteit componenten en een degelijke bouw kwaliteit. Zijn robuuste bodywork is afgemaakt met een elegant zwart geborsteld aluminium frontpaneel. De knoppen zijn minimaal, terwijl het display groot en makkelijk te lezen is.

Features

De BD-SP807 is een Profile 2.0 speler waarmee je toegang kunt krijgen tot BD-Live content via de ethernet poort, maar Onkyo’s instellingen om de best mogelijke beeld- en audiokwaliteit te leveren laat geen ruimte over voor Wifi of PC streaming wat je wel tegenkomt op de meest recente spelers van Panasonic, LG en Sony.

Ook missen we het ingebouwde geheugen voor BD-Live downloads. Onkyo geeft aan dat dit niet geïntegreerd is omdat dit ten kosten zou gaan van de prestaties. Dit houdt in dat je wat extra geld moet uitgeven voor een 1GB SD card, maar aan de andere kant kun je de SD card ook gebruiken om AVCHD, MP3 en JPEG bestanden af te spelen. De speler ondersteunt ook DIVx HD bestanden van discs, wat een mooie bonus is.

Verder krijg je alle belangrijke features die je zou verwachten van een speler met als belangrijkste doel het afspelen van films. Zo krijg je 1080/24p output, upscaling naar 1080p en een Anchor Bay ABT1030 chip. De Source Direct modus stuurt het videosignaal uit zonder deze te bewerken en de speler kan HD audio bitstreams naar je receiver sturen via HDMI of hij kan ze zelf decoderen en via de 7.1 analoge uitgangen versturen.

Gebruiksgemak

De BD-SP807 heeft een plezierig onscreen display, met een set-up menu dat onderverdeeld is in Quick en Custom menu’s. Opties om de audio output en de belangrijke HDMI settings aan te passen zijn gemakkelijk te vinden en reageren gelijk om bediening via de afstandsbediening.

Je kunt toegang krijgen tot een apart menu gedurende het afspelen van een disc door middel van de Mode knop. Hier kun je instelling aanpassen voor kleur, contrast, helderheid, scherpte, gamma, etc. Ook kun je hier de instellingen opslaan als verschillende presets.

Alhoewel de afstandsbedieningen is een goede lay-out heeft is deze wat onhandig in het gebruik en design, wat je niet verwacht van een speler in deze prijsklasse.

Een ander element waar de Onkyo tekort komt is de disc laadtijd. Voor verschillende films duurt het bijna twee minuten om op te starten, wat vreselijk traag is in vergelijking met alle spelers op de markt.

Beeldkwaliteit

De Onkyo compenseert dit alles meer dan genoeg met een geweldige beeldkwaliteit, en het is niet zonder reden dat deze speler een THX certificering gekregen heeft. De THX tests verzekeren dat de deinterlacing, upscaling, kleur accuratesse, contrast en zwart/wit reproductie allemaal op het hoogste niveau liggen, wat ook absoluut het geval is.

Het beeld is haarscherp en de heldere, natuurlijke kleuren spatten van het scherm af. Details zijn perfect waar te nemen, zonder ook maar enige vorm van artifacts of ruis. De gevoelige schaduw gebieden worden subtiel en met precisie behandeld zodat je echt waar voor je geld krijgt. De BD-SP807 haalt de kleinste texturen en details naar boven en geeft het beeld een mooie diepte, wat geholpen wordt door volle zwartwaarden en een zeer breed contrast.

Ook met DVD’s laat de speler zien wat hij waard is. De scherpte blijft gehandhaafd, zonder artifacts of motion blur.

Audio

Dit is het gebied waar de Onkyo zichzelf echt onderscheidt van de budget spelers. Het gebruik van hoge kwaliteit audio componenten en het stevige, trillingvrije bodywork resulteren in een opvallend zacht, gedetailleerd en vol geluid. zowel muziek als HD audio tracks van films worden zowel digitaal als analoog nagenoeg perfect weergegeven.

Conclusie

Iedereen die op zoek is naar een mooi gemaakte speler die uitmuntende beeld- en audiokwaliteit biedt zal ervaren dat de BD-SP807 waar geeft voor je geld, ondanks het prijskaartje dat aan de hoge kant is. De THX certificering zal een belangrijk punt zijn voor de home cinema die hards, maar de speler maakt zijn label ook waar.

Andere zullen wellicht vinden dat het ontbreken van extra features als Wifi, netwerk streaming en een ingebouwd geheugen de prijs niet waard is, zeker wanneer je een speler aan kunt schaffen die dat alles wel heeft voor de helft van de prijs.

prijsvergelijking
vergelijk


Bekijk ons Home cinema kopen overzicht voor links naar alle home cinema producten

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.