Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Review: Sony NX700 LCD/LED TV

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2010, 19:00 CategorieLcd led tv reviews


De NX700 en de NX800 zijn de nieuwe design series van Sony, met een unieke aluminium standaard. We kijken in deze review naar de NX700, welke nagenoeg gelijk is aan de NX800, afgezien van het 200Hz circuit (100Hz op de NX700). De NX700 bevat wel de Internet TV service, Edge Lit LED verlichting, het Deep Black panel en het nieuwe Monolithic design.

Bekijk hier de video van de nieuwe Sony LX, HX en NX 2010 TV modellen.

De NX700 is een lid van de Presence serie met het nieuwe strakke Sony design. De TV ziet er zeer elegant uit maar wat schuilt er achter dat mooie frame? Is de beeldkwaliteit overtuigend? En is de Internet TV feature echt iets waard? FlatPanelsHD heeft de 46NX700 aan een grondige review onderworpen.

Het glazen frontstuk is één stuk glas die zowel het scherm als het frame herbergt. Het is zeer elegant en de overgang van frame naar scherm is subtiel gemaakt. De NX700 heeft een basis standaard die erg traditioneel is, maar je kunt ook de optionele aluminium standaard aanschaffen die hieronder staat weergegeven.

Dit artikel is met toestemming gebaseerd op content van www.flatpanelshd.com


De aluminium standaard is op zichzelf geen echte luidspreker, maar de standaard projecteert het geluid van de speakers aan de onderkant van de NX700. Verder zijn alle inputs aan de achterkant te vinden en wijzen ze naar de zijkant van het scherm, wat ideaal is wanneer je de TV aan de muur hangt. Ondanks dat de NX700 Edge Lit LED verlichting heeft is het niet de meeste dunne TV op de markt.

Functionaliteit

In dit gedeelte behandelen we Bravia Internet TV, calibratie opties en ander functies. Maar, eerst kijken we naar de afstandsbediening. Deze is nieuw ontworpen voor de 2010 series en is nogal aan de grote kant. Aan de andere kant ziet de afstandsbediening er modern uit, maar zijn er teveel buttons aanwezig. Aan de bovenkant kun je met een knop blauwe achtergrondverlichting in de knoppen aanzetten. Voor een wat mooier aanzicht kun je de remote omdraaien voor een elegantere look. De afstandsbediening is erg licht en voelt om deze reden ook wat goedkoop aan. De user interface (beeldmenu) kun je oproepen door middel van de Home button en de NX700 heeft het zelfde x-bar (Xcross) menu als de PlayStation 3.

Bravia Internet TV

Allereerst moet je de TV instellen om verbinding te maken met het internet. Je kunt hiervoor de ingebouwde draadloos verbinding gebruiken of simpelweg een kabel aansluiten. Na de verbinding ingesteld te hebben moet je de TV opnieuw opstarten. Als er dan nog geen verbinding gemaakt kan worden is het aan te raden de stekker er even helemaal uit te halen. Dit zou moeten werken. Als je op de Home knop drukt en video selecteert kun je onder andere toegang krijgen tot onderstaande diensten (in dit voorbeeld Deense diensten).

 • YouTube
 • Style.com
 • Howcast.com
 • ON Networks
 • eHow.com
 • Podcasts (connect to different podcasts of your choice)
 • Vidocast.com

Daarnaast zul je ook toegang krijgen tot locale diensten. De video functie is goed, maar de beeldkwaliteit is niet indrukwekkend. Je kunt ook toegang krijgen tot je YouTube kanalen. Naast de video widgets kun je via de NX700 ook toegang krijgen tot andere Internet widgets, zoals;

 • Flickr
 • Weather
 • Yahoo! Finance
 • Yahoo! Widget Gallery
 • Yahoo! News
 • Twitter

Als je bijvoorbeeld Twitter geactiveerd hebt zal de widget op het scherm verschijnen wanneer je op de Internet Widget knop op de afstandsbediening drukt. Een coole feature is de ‘last seen’ (recent bekeken) functie. Door op de ‘hart’ knop te drukken kun je diensten en clips terugkijken die je recent bekeken hebt. De navigatie is snel en simpel, maar de laadtijd laat nog wat te wensen over.

Kalibratie opties

In beeld instellingen menu kun je de volgende functies aanpassen: Backlight, contrast, helderheid, kleur, scherpte, ruis reductie, film modus, etc. Je kunt ook kiezen uit Standaard, Levendig (Dynamisch) en Custom (persoonlijk) presets, als ook de Theatre modus die geactiveerd kan worden via de oranje knop op de afstandsbediening.

In het menu met geavanceerde instellingen kun je nog verder gaan met het perfectioneren van het beeld met functies als de contrast enhancer, gamma, automatische licht aanpassing, live kleuren en de witbalans. Na de professionele kalibratie was het energieverbruik van de NX700 84 Watt, wat redelijk goed is in vergelijking met de meeste andere Edge Lit LCD TV’s. Na de kalibratie verbruikte de TV minder energie dan met de standaard instellingen. Dit komt omdat de meeste parameters tijdens de kalibratie omlaag gezet worden. Zie hieronder de meest optimale instellingen voor de 46NX700.

Kalibratie settings

Voor de kalibratie was het lastig om de NX700 een accuraat plaatje te laten weergeven. Nu is dat voor een product dat net uit de doos komt normaal. Alles is net te licht of net te donker. De Theatre modus gaf vers uit de doos nog de beste beeld instellingen. Onderstaande instellingen zijn de waarden na de kalibratie en geven de meest optimale beeldkwaliteit.

De meeste settings zijn overgenomen, of als startpunt gebruikt, uit de Theatre modus. Sommige opties die je hierboven ziet kun je terugvinden in het Eco menu. Let ook op dat je een andere modus dan de Theatre modus gebruikt voor de kalibratie. Elke keer dat de NX700 opstart wordt de Theatre modus namelijk gedeactiveerd.

Beeldkwaliteit van de NX700

Laten we het nu hebben over hoe de NX700 het in de praktijk doet. Als eerste valt op dat de reflecties vanuit de omgeving zeer irritant zijn. Ze zijn zelfs erger dan op sommige plasma TV’s. Dit is niet typisch voor een LCD TV, maar komt door het zeer reflectieve glazen frontpaneel van het Monolithic design. Niet alleen licht wordt gereflecteerd, maar ook objecten.

Na de kalibratie was het nog steeds lastig om de kleuren perfect te krijgen. De donkere kleuren bleven een lichte rode tint houden en ook de midden tonen weken soms wat af. Sommigen van de meest heldere kleurtonen waren te helder en gradaties in de donkere kleuren waren niet perfect. De Theatre modus is de beste modus voor een accurate weergave van kleuren, maar zeker niet perfect.

SD content ziet er goed uit en de Bravia Engine 3 doet goede zaken met het behouden van details. De-interlacing en het afspelen van video content is niet super. Hier en daar is er wat ruis te zien en hapert het beeld. Aan de andere kant heeft het 100Hz systeem zeker een toegevoegde waarde met betrekking tot de SD beeldkwaliteit.

HD materiaal ziet er op de NX700 zeer indrukwekkend uit. Het beeld is gedetailleerd en zeer rijk aan contrast. De zwart waarden springen er zeker uit, wat voor een LCD TV vaak toch nog een probleem is. 1080p24 content is geen probleem voor de NX700 en wordt zonder judder (motion blur/haperingen) afgespeeld.

De response tijd van LCD TV’s is altijd al trager geweest dan bij plasma schermen waardoor je soms wat onscherpte (blurring) krijgt gedurende snelle beelden of dat frames wat uitgesmeerd (trailing) worden het beeld. De nieuwste techniek van LCD fabrikanten om dit tegen te gaan is de scanning backlight techniek. Helaas heeft Sony deze techniek niet in de NX700 verwerkt waardoor deze op sommige momenten nog wel last heeft de hiervoor benoemde problemen.

Het 100Hz MotionFlow systeem geeft vloeiendere beelden weer, zonder pseudo-beeld effect dat we op andere 100Hz TV’s tegengekomen zijn. Wel is het beter om het MotionFlow systeem voor 24Hz (Blu-ray) materiaal uit te zetten, maar voor SD materiaal is het een hele verlichting, zeker voor sport. Het MotionFlow 100Hz systeem bevestigt weer dat Sony toch de beste 100/200Hz systemen heeft.

Om het samen te vatten heeft de NX700 veel van dezelfde eigenschappen als de oudere W5500 serie. Het is geen hele grote verbetering qua beeldkwaliteit. Natuurlijk hebben het glossy frontpaneel en het Deep Black panel wel invloed op de beeldkwaliteit, maar de W5500 was ook al niet slecht. Het glossy frontpaneel betekent niet perse dat de beeldkwaliteit verbeterd wordt, het verandert de beeldkwaliteit alleen.

Kijkhoeken

De kijkhoeken zijn redelijk, maar niet overtuigend. De kleuren veranderen wanneer de kijkhoek verandert en ook het contrast wordt verminderd. Overdag worden de zwart waarden verminderd in verschillende kijkhoeken door de reflecties en de speciale coating, maar als je er recht voor zit heeft de NX700 zelfs overdag goede zwart waarden.


Audio kwaliteit

De audio kwaliteit is eigenlijk gewoon slecht te noemen. Er is helemaal geen bass in de audio terug te vinden en de middentonen zijn ook erg zwak. De stemmen zijn helder, maar worden te scherp wanneer je het volume verder open draait. De audio kwaliteit is zelfs slechter te noemen dan bij de 2009 modellen. Als je muziek wilt luisteren of een goede film wilt kijken heb je echt een apart surround systeem nodig.

Conclusie

De Sony NX700 is een zeer elegante TV en het nieuwe Monolithic design is weer een hele vernieuwing van Sony. De materiaalkeuze is een mooie en goede, maar het draait natuurlijk om het plaatje. Wanneer het op de beeldkwaliteit aankomt is de NX700 in principe een W5500, maar dan met Edge Lit LED verlichting (wat overigens geen invloed heeft op de beeldkwaliteit). Er zijn geen overtuigende, grote verbeteringen zichtbaar, dus je kunt uitgaan van een redelijk goede SD kwaliteit en een goede HD kwaliteit. De zwart waarden zijn goed, maar niet perfect en de kleurweergave is overtuigend.
We zien wel wat schaduw detail issues en het glazen frontpaneel zorgt voor zeer veel reflecties, zowel overdag als in de avond.
De Internet Video feature is de beste die we tot nu toe gezien hebben en beter dan de internet (video) portals van de LG PK950 en de Panasonic G20. Daarnaast was de Widget ondersteuning zeer sterk verbeterd ten opzichte van de 2009 modellen en ook de inputs/outputs wijzen nu naar de zijkant in plaats van naar de achterkant.

Over het algemeen kunnen we zeggen dat de NX700 een redelijk goede TV is, maar dat deze TV absoluut geen concurrentie is voor de beste TV’s op de markt. De beeldkwaliteit is goed, maar je moet ook weten dat je wat extra betaalt voor het design en dat je waarschijnlijk eenzelfde beeldkwaliteit krijgt op de nieuwe EX serie modellen van Sony.

Bekijk hier de video van de nieuwe Sony LX, HX en NX 2010 TV modellen.

Bron: FlatpanelsHD

prijsvergelijking


vergelijk


Bekijk ons Home cinema kopen overzicht voor links naar alle home cinema producten

 • Delen:

Reacties

 1. Meta
  25 mei, 2010 om 23:50

  Heb een vraag over de afstandsbediening: heb internet aangesloten, maar hoe gebruik ik nou de tekstfunctie op de AB? Heb allerlei knoppen geprobeerd, maar als ik bijv. op YouTube wil zoeken verschijnt er niets in het zoekveld, wat ik ook doe. Help?

  • Martijn
   26 mei, 2010 om 0:25

   Beste Meta,
   Over wat voor product praten we? Een TV? En wat is het merk? Meestal kun je met de pijltoetsen naar een tekstvak gaan. De letters die je in moet voeren vind je dan onder de nummers. Onder de 1 staan bijvoorbeeld A, B en C. Twee keer 1 indrukken heeft een B bijvoorbeeld. Het werkt meestal net zoals een mobiele telefoon.

   • Meta
    26 mei, 2010 om 0:49

    Als ik de toetsen van de AB indruk gebeurt er niets, er verschijnt niets in beeld. Ook niet de cijfers die corresponderen met de toetsen. Ik ga morgen weer verder ermee, in ieder geval bedankt!

   • Martijn
    26 mei, 2010 om 14:16

    Beste Meta,
    Toch zou het zo moeten werken. Wellicht kun je de i-manual knop eens gebruiken voor een uitleg van Sony? Succes!

   • Meta
    26 mei, 2010 om 23:01

    Bij toeval vanavond uitgevonden hoe je letters in kunt typen: als er een textbox verschijnt die je in moet vullen, dan moet je de knop in het midden van de cirkel (enter knop, select knop, hoe je hem ook noemt) een tijdje ingedrukt houden. Dan verschijnt er een alfabet op het scherm, waarmee je de tekst kunt invoeren. Tjongejonge, waarom dat soort dingen niet in de handleiding staan (die sowieso verschrikkelijk sumier is), dat zou me flink wat tijd bespaard hebben. Ik wilde het even laten weten, mocht iemand anders ook hetzelfde probleem hebben.

   • Martijn
    26 mei, 2010 om 23:41

    Het zijn de kleine dingen 🙂 Goed dat je het gevonden hebt en zeker handig voor anderen!

 2. Meta
  26 mei, 2010 om 0:45

  Hallo Martijn, fijn dat je zo snel antwoordt. Het betreft een Sony TV, net nieuw, met internet, en bijna dezelfde afstandsbediening als in deze review getoond. De KDL-32 EX500AEP is het type van de TV. Ik kan prima naar YouTube bijv. gaan, maar daar moet ik tekst invullen, en ik heb geen idee hoe ik dat moet doen. Heb al van alles geprobeerd. Heb jij een idee hoe ik een tekst invul in het zoekscherm van YouTube?

 3. Michael
  26 mei, 2010 om 12:29

  Beste,

  Gek dat je niet tevreden bent oer de kwaliteit an de tv. De meeste amerikaanse en duitse sites vinden deze tv erg goed. De meeste sites hebben het wel over de reflectie van de tv maar volgens deze sites is daar prima mee te leven.

  • Martijn
   26 mei, 2010 om 14:03

   Beste Michael,
   Ontevreden is niet de juiste benaming. Er zijn qua kwaliteit alleen geen grote verbeteringen zichtbaar. Negatief en ontevreden zijn we absoluut niet. Het blijft een goede Sony TV. De reflectie is echter wel een hekel punt, zeker voor een LCD TV, maar dit verschilt per huiskamer en opstelling natuurlijk.

 4. Vincent Oudenes
  08 juni, 2010 om 20:34

  Wij hebben deze tv zojuist gekocht en willen via de USB aansluiting filmpjes kijken die we op de PC hebben staan. We hebben de filmpjes op USB stick gezet, maar helaas herkent de TV de filmpjes niet. De uSB stick wordt wel herkent. Kan iemand mij hier misschien meer vertellen.
  Alvast bedankt.

  • Martijn
   09 juni, 2010 om 11:11

   Beste Vincent,
   Heb je er op gelet dat de video bestanden op USB een van de volgende formaten moeten zijn; AVC/AVCHD/DivX/MPEG4 ?

 5. Jake
  26 juli, 2010 om 12:04

  Ik heb de KDL 40NX700 vorige week aangekocht. En om met de deur in huis te vallen… sublieme aankoop.
  Tijdens het weekend ben ik aan de slag gegaan om de tv op het draadloos netwerk aan te sluiten, wat trouwens een fluitje van een cent was. Scannen… selecteren… WEPkey ingeven en connecteren. Daar kwamen de widgets al !

  Een volgende stap was connecteren met mijn destopPC om video, foto’s en muziek te streamen. Hierbij heb ik even de help moeten raadplegen van m’n windows besturingssysteem (Win7 dat via Windows Media Player de optie geeft om media te streamen met andere apparaten uit het netwerk). Eens dat gebeurd was herkende de NX700 mijn mediaserver.
  Toegegeven, de beperkte bestandsformaten qua video vallen wat tegen (ik beschik nog niet over veel mpeg4 en AVCHD video’s), maar de foto’s zijn zalig scherp weergegeven. En in combinatie met een mp3’tje is het puur genieten van de slideshow met vakantiefoto’s.

  Om af te sluiten… de beeldkwaliteit is in vele opzichten aan te passen naar persoonlijke smaak. Je krijgt uiteindelijk ieder gewenst resultaat, van bijna overdreven levendige kleuren tot meer realistische filmkleuren.

  Er is hier eentje tevreden en ik wou die vreugde delen, alstublieft.

  • Martijn
   26 juli, 2010 om 18:54

   Beste Jake,
   Dank voor je zeer positieve reactie. Altijd goed om te horen! Veel plezier met de TV!

  • Ed
   01 september, 2010 om 13:24

   Hallo allen,
   Sinds 2 maanden deze t.v. in bezit, over het beeld zeer tevreden, geluid idd wat minder, maar wat kun je verwachten met deze klankkastjes, als je het al zo kunt noemen.
   Voor slechthorenden is de t.v. qua spraak hel goed te volgen want het midden gebied is vrij helder en voor spraak goed te verstaan.
   Toch heb ik een paar minpuntjes:Met nederl. 1,2 en 3 is de teletekst ontvangst met dit type decoder (level 2.5) niet ideaal te noemen, o.a. blauwe letters op een blauwe achtergrond en dit is met gewoon lezen en ondertitels 888 niet prettig
   Ook valt het op dat er geen analoge audio out op deze t.v. zit als het geluid via een normale versterker af wil spelen. Tot op de dag van vandaag is het mij niet gelukt om de stelschroef voor de graden beeld afstelling niet in te draaien.
   Ik heb contact gehad met het Sony service center, en de service achteraf voldoet niet aan mijn verwachtingen, er wordt amper terug gebeld en de deskundigheid trek ik ook in twijfel. Verder niets dan lof voor deze t.v. want de beeldkwaliteit is subliem

  • Rob
   23 december, 2010 om 9:10

   Kan je wat specifieker aangeven hoe je MediaPlayer ingesteld hebt?

 6. Henk
  02 september, 2010 om 22:07

  Beste Martin,

  wj willen een nx700 aanschaffen maar daarnaast willen wij onze beolab 6000 actieve speakers gebruiken voor het geluid.Is dit mogelijk bij Sony?We weten inmiddels dat het bij Loewe wel mogelijk is.

  • Martijn
   02 september, 2010 om 22:24

   Als deze speakers gewoon gebruik maken van de analoge audio uitgang is dat geen probleem.

  • Rene
   22 december, 2010 om 19:53

   Goede avond,

   Ik heb inmiddels ook een NX700 aangeschaft en heb hier ook 2 beolabs 6000 staan.
   Vraagje: is het bij u gelukt om de beolabs aan te sluiten en zo ja, hoe?

   • Rob
    23 december, 2010 om 9:07

    Rene,

    Via de scart aansluiting heb ik een audio uit aansluiting met mijn versterker gemaakt.
    Audio is een Sony versterker met daarop aangesloten 2 Celestion Ditton 66 studiomonitors.
    Klinkt veeeeel beter als het normale TV geluid.

    Gr. Rob.

 7. Erik
  04 september, 2010 om 22:10

  Gebruiksaanwijzing:

  Is er echt nergens een hardcopy gebruiksaanwijzing te krijgen van de TV

  • Martijn
   05 september, 2010 om 12:37

   Naar wat ik weet niet. Sony wil om milieu redenen dit niet meer doen, wat ook wel begrijpbaar is.

  • Rob
   16 december, 2010 om 15:04

   Gebruiksaanwijzing is te downloaden bij sony en kan in je webbrowser bekeken worden. (Jammer maar net zo duidelijk als op de Tv maar iets toegankelijker.)

 8. Erik
  05 september, 2010 om 12:53

  Beeld van je PC
  Ik heb verbinding gemaakt middels de WEP. Dit was geen probleem.
  Is het nu met deze TV mogelijk om het beeld wat je op je PC hebt ook op de TV te krijgen??

  • Martijn
   05 september, 2010 om 12:55

   Nee, helaas is dat niet mogelijk. Je kunt alleen bestanden streamen en folders bekijken. Met het nieuwe Google TV kun je straks wel gewoon op je TV internetten zoals op de PC.

 9. Erik
  05 september, 2010 om 13:14

  Hoe kan ik dan mijn mappen krijgen te zien middels de TV

  • Martijn
   05 september, 2010 om 13:22

   Je zou in principe gewoon je computer in het netwerk moeten zien (mits DLNA gecertificeerd) en dan kun je bepaalde mappen doornemen. Daar zul je dan even de digitale handleiding op moeten doornemen.

 10. Erik
  05 september, 2010 om 13:43

  TV toevoegen aan netwerk.
  Moet ik mijn TV (net als ik een PC toevoeg) als ik deze aan mijn netwerk toevoeg, dat doen door de gegevens van mijn netwerk middels een USB stick toe te voegen in de TV???

  • Martijn
   05 september, 2010 om 13:53

   Ik snap het niet helemaal, maar dit staat toch in de gebruiksaanwijzing? In principe kan je TV draadloos (of bedraad natuurlijk) verbinding maken met je netwerk. Hiervoor moet je het netwerk selecteren in het menu en het wachtwoord invoeren. Daarna ziet de TV alle DLNA gecertificeerde apparatuur in het netwerk.

 11. Erik
  05 september, 2010 om 15:06

  DNLA gecertificeerd

  Hoe kan ik zien of mijn PC DNLA gecertificeerd is??

  • Martijn
   05 september, 2010 om 16:05

   Dat zul je in je software/hardware uit moeten zoeken. Daarmee kan ik je helaas niet helpen.

 12. erik
  11 september, 2010 om 20:14

  Digitale afstemming.

  Ik heb net UPC digitale TV aangesloten. Nu wil ik in het TV menu bij instellingen / digitale setup / digitale automatische afstemming
  dit wil ik dus op de TV instellen. Heb keurig de juiste frequentie en netwerk ingesteld.

  Als hij dan zoekt krijg ik een melding:

  Controleer antenne of de Tuning confugiratie.

  De antenne zit er goed in in de UPC kastje en is met een HDMI op de TV aangesloten.
  Dat zal dus wel goed zijn.
  Maar waar kan ik de Tuning configuratie vinden ???????

  • Martijn
   11 september, 2010 om 20:31

   Beste Erik,
   Je zit even verkeerd te denken. Je moet namelijk de UPC decoder instellen, niet de TV. De TV kan alleen analoog (met kabel aangesloten dus) ingesteld worden, maar dat is nu niet nodig. Je moet met de UPC afstandsbediening het UPC apparaat inregelen. De TV ziet puur en alleen het signaal wat de UPC decoder afgeeft en kan zelf geen zenders instellen.

   • erik
    11 september, 2010 om 20:44

    Dag martijn,

    Dat is duidelijk, bedankt.
    Maar in het menu van de TV kan ik bij instellingen (het pad wat ik net aangaf) kiezen uit:
    Kabel (UPC digitaal)

    Wat is dit dan??

    Erik

   • Martijn
    11 september, 2010 om 21:12

    Staat er letterlijk ‘UPC digitaal’? Dat zou vreemd zijn aangezien dit niet mogelijk is. Wellicht dat Sony de optie biedt, maar UPC hem niet ondersteunt.

   • erik
    11 september, 2010 om 21:16

    Dag Martijn,

    Er staat letterlijk wat ik net geschreven heb.

    Maar de TV accepteerd het niet. Ik kan, neem ik aan, alleen digitaal zappen met de afstandsbediening van de mediabox van UPC???

   • Martijn
    11 september, 2010 om 21:19

    Ja dat klopt. Je kunt de TV en de UPC media box met de afstandsbediening van UPC bedienen.

   • erik
    11 september, 2010 om 21:30

    Dag Martijn,

    Is het niet mogelijk om alleen met de afstandsbediening van de TV te werken??

    En is het op eeen of andere wijze mogelijk dat de mediabox wordt “overgenomen” door de TV??
    Erik

   • Martijn
    11 september, 2010 om 22:13

    Nee, dat is helaas niet mogelijk. Je kunt echt alleen met de media box werken wat betreft de TV zenders.

  • Martijn
   11 september, 2010 om 20:33

   Even ter info nog: Alleen bij Ziggo kun je digitale TV direct op een TV installeren door een smartcard in de TV te doen. Dit kan bij UPC niet.

 13. Sabine van Beckhoven
  14 september, 2010 om 18:56

  wij hebben deze tv gekocht, ziggo gebeld om digitale ontvangst te realiseren, de kaart voor digitale tv erin gedaan, en hij wil maar niet digitaal worden……. help. veel dank

  • Martijn
   14 september, 2010 om 21:14

   Ik ben bang dat je daarvoor ook echt bij Ziggo moet zijn. Wellicht ligt het aan de kaart. Heb deze ervaring nog niet eerder gehoord.

 14. Jeff
  02 november, 2010 om 17:18

  Hallo,

  Nu heb ik toch nog even een vraag … Ik ben onwijs tevreden met mijn nieuwe Sony Bravia NX 700 … Ik heb alles ingesteld en mijn draadloze netwerk ook … Nu ben ik 2 maandjes verder en wilde ik mijn internet inhoud vernieuwen .. ” oftewel mijn widgets ” .. Nu geeft mijn sony aan dat het geen verbinding kan maken en dus een netwerk fout maakt. Als ik mijn verbindingen controleer is alles prima in orde en doet mijn sony nog steeds niks als het zijn widgets wil vernieuwen. Wat moet ik doen !? Bij aanschaf geen problemen en nu wel!? Alvast bedankt.

  Gr.

  Jeff

  • Lars
   11 augustus, 2011 om 15:16

   Hoi Jeff, Ik heb het zelfde probleem. Mijn draadloze verbinding werkt maar ik kan mijn internetinhoud niet vernieuwen. Heb tv al op fabrieksinstellingen teruggezet en router functioneert ook prima. Heb jij het probleem inmiddels opgelost? Zo ja, Hoe?

   Groet,
   Lars

 15. J.Sorel
  01 december, 2010 om 10:46

  Het is mij onbegrijpelijk dat bij een dergelijk hoogkwalitatief toestel (ik heb er 2 gekocht) er geen handleiding (hardcopy of cd) geleverd wordt, des te meer dat Sony’s I-manual allesbehalve klientvriendelijk blijkt. Het is een zware tegenaanwijzing om Sony nog aan te raden.

  • marielle
   02 augustus, 2011 om 20:59

   hallo, ook wij vandaal een sony bravia kdl40nx71 fti gekregen, maar een fatsoendelijke handleiding ho maar, hebben jullie enig idee waar ik die vandaan moet toveren?????

 16. Etty
  15 februari, 2011 om 15:16

  Hallo,

  Ik heb een sony bravia 40ex500
  heb nu draadloos internet op de tv gezet,
  maar bij video: staan maar een paar zenders zoals
  net 5 , sbs 6 , veronica helaas geen ned1 / ned2 / ned3 , tvnoord enz

  mijn vraag is hoe kan ik die zenders ook onder video krijgen ?

  • Jeff
   28 juli, 2011 om 15:41

   Ik heb dit uitgelopen… Maar sony heeft bepaalde contracten m.b.t zenders die ze kunnen laten zien.

   LG heeft deze functies weer wel ..

   Erg vaag, maar misschien komt het nog!??

   Gr.

 17. frenk
  23 maart, 2011 om 14:19

  Schitterende Tv, echter na maanden krijg ik al vlekjes op het LCD scherm (met name als het beeld wit is). Ik lees er meer over op internet. Wie kan me hierin goed advies geven?
  Zou wel zonde zijn voor zo’n dure tv.
  Bij voorbaat dank!
  Frenk

 18. Berry
  08 april, 2011 om 19:03

  Hallo als ik met mijn kdl40nx700 op internet ga, dat gaat prima trouwens, maar dan krijg ik het geluid niet over mijn audio speakers en bij gewoon tv wel. ik kom er helemaal niet uit kan iemand mij helpen.

  • Ed
   08 april, 2011 om 19:13

   Misschien ‘aftappen’ vanaf de scart een idee? lukt de hoofd telefoonuitgang ook niet? Groet, Ed

 19. Thessa
  16 juni, 2011 om 15:31

  Hallo,
  Kortgeleden hebben wij de Sony Bravia gekocht.
  Wij wilden overstappen naar digitale televisie.
  Wij hebben van Ziggo een smartcard? gekregen waarmee het zou moeten lukken.
  Echter krijgen wij nu continu een foutmelding bij de digitale automatische afstemming.
  Deze melding gaat als volgt: Er zijn geen services gevonden. Controleer de antenne aanstluiting of de tuning configuratie.
  Na een paar keer opnieuw geprobeert te hebben toch ziggo maar bellen. Probleem was bij hun niet bekend.
  We hebben de tv al een aantal keer terug naar fabrieksinstellingen gedaan, updates gedaan en nog wil het niet lukken..
  HELP 🙁

  • Martijn
   16 juni, 2011 om 18:14

   Is de TV Ziggo gecertificeerd? Zo ja.. dan moet het toch echt bij Ziggo of Sony liggen. Kan dus ook zijn dan de TV een defect aan de digitale decoder heeft.

  • Rob Kuijpers
   18 juni, 2011 om 10:21

   Hi Thessa

   Exact hetzelfde probleem. Zelfde acties ondernomen als jij, Kabel naar hoofd-antenne aansluiting zelfs vervangen, zelfde resultaat.

   Rob

   • Rob Kuijpers
    18 juni, 2011 om 10:40

    GEVONDEN! ik had 55555 ipv 5555 ingevoerd (je moet dus bij de Bravia 05555 invoeren). Snel nieuwe bril kopen 😉

   • Ingrid
    03 juli, 2011 om 14:00

    Wij hadden precies hetzelfde alleen moesten wij 8888 invullen, toen we 08888invulde ging het wel goed

 20. Ron
  28 november, 2011 om 15:22

  Klopt helemaal be dankt Meta may 26 2010

 21. Tim
  17 februari, 2012 om 21:40

  Hoi mensen,

  Ik heb meerdere berichten gelezen over het instellen van de CI+ kaart. Wanneer ik al het advies op volg lukt het mij nog steeds niet om de boel te installeren. Nog steeds krijg ik de melding: Controleer de antenneaansluiting of de tuningconfiguratie. Maar ik heb een signaalsterkte van over de 65%… Daar kan het dus niet aan liggen. Dit heb ik op mijn andere box gecontroleerd. Wat kan ik doen?

 22. Erik
  01 oktober, 2012 om 19:28

  kan ik op mijn Sony NX700 LCD de speakerset van Harman Kardon aansluiten?
  Zo ja hoe dan?
  (De speakerset heeft een 3.5mm Stereo mini jack)

 23. Huisman
  09 maart, 2015 om 15:51

  Waarom kan ik geen Netflix op mijn Sony KDL40-NX700 krijgen? Was een dure tv, maar dit valt me wel héél erg tegen van Sony, volgende tv wordt van een ander merk!

 24. DIED
  26 mei, 2017 om 16:28

  Beste Bravia Experts,

  1. Kan ik de Sony Bravia KDL-NX700 (voorzien van een ARC HDMI aansluiting) plaatsen op de Sony soundbar (voet) SU B461S.

  2. Het lukte mij namelijk eerder niet om diezelfde NX700 op de Sony soundbar (voet) SU B401S te monteren.

  3. Dit omdat het profiel van de uitsparing in de soundbar voor de onderzijde van de NX700 (totaal) niet gelijk was aan het profiel van die onderkant van de NX700.

  4. Ook kwamen de bevestigingspunten van de soundbar niet overeen met die van de NX700 TV.

  5. M.a.w. : Verschilt de Sony Soundbar SU-461S wezenlijk van de Sony Soundbar SU-401S.

  P.S. Heeft iemand wellicht nog een gewone voet voor de NX700 in de aanbieding.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.