Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Review: Sony BDP-S570 Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2010, 11:00 CategorieBlu-ray speler reviews

De laatste jaren is de trend vooral dat fabrikanten steeds meer features aanbieden en minder geld vragen voor een Blu-ray speler. De nieuwste Blu-ray speler van Sony gaat vooral door met deze trend en bevat features als Wifi en 3D output, voor een absoluut lage prijs. Dit maakt ons natuurlijk nieuwsgierig, want we willen weten of er een addertje onder het gras te vinden is. Alhoewel de firmware update die 3D en DLNA mogelijk moet maken nog niet uitgebracht is (half juni waarschijnlijk), is de Sony BDP-S570 Blu-ray speler aan een review onderworpen en zijn de goede en slechte (minder goede) punten op een rijtje gezet.

In Nederland zal de BDP-S570 al 3D-Ready zijn vanuit de doos. Hiervoor is geen firmware update nodig. Het review model is een buitenlands model en heeft wel die firmware update nodig. Vergelijkbaar met de BDP-S570 is de BDP-S470, welke in Nederland al wel verkrijgbaar is en een firmware update nodig heeft voor 3D weergave. Het verschil tussen de BDP-S570 en de BDP-S470 is dat de BDP-S570 een ingebouwde Wifi voorziening heeft.

Goede punten

 • Zeer snel, Het regent gehaktballen heeft maar 42 seconden nodig om de eerste beelden te laten zien
 • De speler heeft maar 3 seconden nodig om een disc uit te werpen wanneer hij uit staat
 • De Quick Start modus bespaart je ongeveer 10 seconden om het apparaat aan te zetten (Maar is niet beter voor je energierekening)
 • De speler gebruikt maar 13 watt wanneer je een Blu-ray disc afspeelt
 • Zowel MKV, M2TS, VOB en mp4 bestanden worden moeiteloos van een USB apparaat afgespeeld
 • De speler bevat 1GB aan intern geheugen voor BD-Live content
 • De iPhone remote is een leuke bijkomstigheid, net als de YouTube links.
 • Veel internet widgets, zoals YouTube en Dailymotion
 • De video en audio kwaliteit is vlekkeloos
 • Handige audio sync. settings, helderheid settings en andere tweaks
 • Het info scherm is zeer nuttig en is beschikbaar bij het afspelen van alle soorten media
 • De USB aansluiting bevindt zich aan de voorzijde van het apparaat
 • Aanpasbare screensaver
 • Gracenote is leuk om te hebben, zeker met de iPhone App
 • Veel configuratie opties
 • Een adviesprijs van 270,00 euro


Slechte punten

 • Speelt geen mov, avi of wtv bestanden van een USB apparaat af
 • De x-bar interface (zoals bij de PS3) laat nog steeds veel ruimte over en is niet goed/overzichtelijk ingedeeld
 • We moeten wachten op de nieuwe firmware voor 3D en DLNA
 • Geen back-lit remote (afstandsbediening met verlichting achter de knoppen)
 • De ventilator is soms hoorbaar, maar dan moet je wel dicht op het apparaat zitten. Ook hoor je soms een zachte brom.


Conclusie

De verwachtingen voor een Blu-ray speler met dit prijskaartje mogen vooraf niet hoog zijn, maar we moeten zeggen dat het lastig was om iets te vinden om over te klagen. In plaats daarvan vonden we een 270,00 euro kostende speler vol met features die werkten zoals beloofd en die niks afdeden aan de kwaliteit van features noch beeld en audio. Sommige features zijn zelfs uniek te noemen, bij welke prijs dan ook; zoals de gratis iPhone app die redelijk goed werkt. En het feit dat de speler 802.11N Wifi ondersteunt laat bij ons de vraag opkomen waarom sommige fabrikanten denken 60 euro te vragen voor een Wifi dongel. Mooie bijkomstigheden zijn de Gracenote functionaliteit en het feit dat dit de snelste Blu-ray speler is die we tot nu toe gezien hebben. Het is natuurlijk allemaal niet alleen maar positief zoals de x-bar interface, die gewoon teveel ruimte op het scherm onbenut laat. Ook moest de stekker een paar keer uit het apparaat omdat er verdachte geluiden uitkwamen. De BDP-S570 is dus niet perfect, hij is perfect geprijsd en als je budget 270 euro is dan kunnen we geen betere speler bedenken.

prijsvergelijking




vergelijk


Bekijk ons Home cinema kopen overzicht voor links naar alle home cinema producten

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.