Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert BDP-LX53 en BDP-330 Blu-ray spelers, 3D later dit jaar

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2010, 21:08 Categorie3D

Pioneer UK heeft twee nieuwe Blu-ray spelers onthult die deze zomer in de schappen moeten liggen. Zowel de BDP-LX53 als de BDP-330 bieden geavanceerde netwerk features naast de standaard BD-Live functionaliteit via een draadloze verbinding of een verbinding met ethernet kabel. De netwerk features bestaan onder andere uit YouTube video browsing, RSS Feeds, een internet firmware update service, en de iControl AV navigatie en control applicatie voor de iPhone of iPod.

De BDP-LX53 is het topmodel en is gebouwd naar het gepantserd chassis concept (Armoured Chassis Concept), wat inhoudt dat de structuur verstevigd en gestabiliseerd is om zo trillingen te voorkomen. Volgens Pioneer moet dit zorgen voor een ‘top class audio performance’. Om dit nog te benadrukken bevat de speler vergulde aansluitingen, wat onder de audiofielen zeker een pre is.

Beide Blu-ray spelers bevatten ingebouwde HD audio decodering en de laatste versie van Pioneer’s POLS (Precision Quartz Lock System) for een ruis- en flickerloze overdracht audio via een HDMI kabel naar compatibel Pioneer receivers.

De BDP-330 is naar verwachting in juni in de winkels te vinden, de BDP-LX53 waarschijnlijk de maand erop. De prijzen moeten nog bekend gemaakt worden. Naar alle waarschijnlijkheid zullen deze modellen ook in Nederland op de markt komen.

3D komt eraan

Maar dit was niet het enige nieuws van Pioneer over Blu-ray spelers. Hoewel de twee bovengenoemde modellen alleen 2D materiaal kunnen weergeven heeft Pioneer UK bevestigd dat ze 3D modellen zal uitbrengen voor het einde van dit jaar. Naar eigen zeggen wacht Pioneer op de beschikbaarheid van haar geprefereerde chipsets voordat ze concrete aankondigingen doet. Ook wacht Pioneer totdat er meer 3D content beschikbaar is voor de consument, er meer bekend is over de verschillende 3D TV formaten, en, niet onbelangrijk, totdat de consument weer meer bestedingsruimte heeft voor de investering in 3D.

Hoewel de 2010 line-up AV receivers van Pioneer volledig HDMI 1.4 is om compatibiliteit met 3D Blu-ray spelers te verzekeren, is er een grote kans dat de twee nieuwe 3D Blu-ray modellen zowel een HDMI 1.4 en een HDMI 1.3 uitgang zullen hebben. Op deze manier wordt de compatibiliteit zowel nieuwe receivers als oudere modellen gegarandeerd.

prijsvergelijking


vergelijk


Bekijk ons Home cinema kopen overzicht voor links naar alle home cinema producten

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.