Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

NOS Journaals nu op Sony Bravia internet TVs en Blu-ray spelers

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2010, 19:46 CategorieBlu-ray

Deze week maakte Sony al bekend een WK collectie naar haar nieuwe Internet TV’s te streamen en vanaf nu zijn ook de vijf meest recente NOS Journaals en laatste vijf afleveringen van het NOS Jeugdjournaal ook on demand via de nieuwste Sony Bravia TV’s en Blu-ray spelers te bekijken. Eerder sloot Sony al een overeenkomst met Eurosport en YouTube om beelden van dit videokanaal rechtstreeks en zonder tussenkomst van een PC te tonen.

Met Bravia Internet Video is internet via de televisie mogelijk door online content via een breedbandverbinding te streamen, zonder aan een PC verbonden te zijn. Hierdoor heeft de gebruiker eenvoudig toegang tot een steeds groter wordend aanbod online video entertainment. Dat geldt onder andere voor websites als YouTube en gemiste nieuws- en sportprogramma’s van televisieomroepen. Hierdoor is het steeds eenvoudiger om programma’s te bekijken op elk gewenst moment. Bravia Internet Video is beschikbaar op Bravia TV’s, Blu-ray Disc spelers of thuisbioscoopsystemen. Naast NOS, Eurosport en YouTube zijn ook onder andere Blip.tv, Wired, Podcasts, DailyMotion, Livestrong, GolfLink en Ford Models te gebruiken. Een volledige lijst staat hieronder.

Bravia Internet Widgets is exclusief voor de nieuwe Bravia TV’s en maakt het mogelijk om via widgets real-time updates van sites als Twitter, Flickr en Facebook direct op het scherm te zien. Door één druk op de knop op de afstandsbediening zijn persoonlijke widgets te kiezen en te downloaden. De widgets worden automatisch bijgewerkt met de meest recente informatie zonder dat de televisieweergave wordt onderbroken.

Bekijk de 2010 Internet TV line-up van Sony

Bekijk een review van de Sony NX700 LCD/LED Internet TV

Onderstaand de volledige lijst van Bravia Internet Video en Bravia Internet Widgets:

BRAVIA Internet Video
NOS
YouTube
Eurosport
Blip.tv
Wired (Wired UK in UK)
Epicurious
Concierge
Style (Vogue in UK)
Ford Models
DailyMotion
Howcast
ON Networks
GolfLink
Livestrong
VideoDetective
Podcasts
Videocast
Singing Fool
eHow

BRAVIA Internet Widgets
Yahoo! Weather
Yahoo! News
Twitter
Facebook
Sudoku
Quizmaster
Texas Holdem
eBay
Flickr
USA Today Sports
MediaBox
Drivecast
Yahoo Video
Axel Springer
Radiotime
MyCast
The Weather Channel
TV Digital
Buienradar
Foreverpayer
Blueshots
iMemories

Bron: Sony

 • Delen:

Reacties

 1. Riesen
  20 mei, 2010 om 19:49

  Jammer dat de andere tv’s niet dmv een firmware aanpassing dezelfde widgets en video krijgen. Technisch gezien lijkt me dat alle randvoorwaarden wel aanwezig zijn op mijn toestel.

  • Martijn
   21 mei, 2010 om 23:50

   Tja.. dat heeft helaas allemaal te maken met de rechten. En bovendien is Google’s besturingssysteem wel van belang om alles, ook op dezelfde manier, te tonen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.