Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Review: Panasonic TX-P37X20 plasma TV

Geschreven door
Geplaatst op18 april 2010, 16:38 CategoriePlasma tv reviews

De TX-P37X20 staat onderaan in de nieuwe plasma lijn van Panasonic. Om deze reden is het aantal features niet erg hoog en ook vinden we niet alle nieuwste technieken terug. Maar, we weten zeker dat er ook voor deze TV een markt is.

Mensen die het design hoog in het vaandel hebben staan zullen deze TV niet bovenaan hun verlanglijstje zetten. Het model heeft een standaard zwarte afwerking, een wat robuuste vormgeving en doet nogal groot aan. De aansluitingen zijn ook nogal standaard met als enige highlights drie HDMI aansluitingen en een SD/SDXC card slot. Éen van de HDMI aansluitingen bevat overigens wel de nieuwe HDMI 1.4 specificatie en ondersteunt Audio Return Channel functies.

Terwijl de TV zeker niet het meest feature-rijke model is zit er toch 100Hz processing, een groot contrast ratio (voor zijn prijsklasse) van 2.000.000:1, een nieuwe Vivid Colour optie en iets dat CATS heet op. Deze laatste feature is eigenlijk tegenwoordig meer een standaard. De CATS functie houdt het omgevingslicht in de gaten en past hier de helderheid van het beeld op aan. Het grootste nadeel van de X20 is de HD-Ready resolutie, maar dat valt wel te verwachten voor deze prijs (549 euro via internet winkels).

Prestaties
De beelden van de P37X20 zijn eerder een kleine stap omhoog van de X10 lijn van vorig jaar dan een echte revolutie. De grootste verbetering van dit model zien we in de zwart waarden welke zeer duidelijk dieper en rijker zijn dan de ‘grijze’ beelden van de X10 serie. De verbeterde zwart waarden gaan gelukkig niet ten koste van de schaduw details.

De P37X20 ziet er ook scherper uit dan de X10 serie met het gebruik van HD materiaal. Met scherpte bedoelen we dan dat het scherper is dan een 1.024 x 72 resolutie zou doen verwachten. Het scherm profiteert ook van de hogere response snelheden (refresh rates) van de plasma technologie en geeft perfecte bewegende beelden weer zonder enige vorm van motion blur, wat wel vaak het probleem bij LCD is. Ook de kijkhoek is vele malen beter dan die van vele LCD TV’s.

Als laatste puntje kunnen we opmerken dat deze TV minder rare tinten in kleuren bevat dan de X10 serie. De kleurnuance en de kleurtint zijn zeker niet perfect, want sommige rode kleuren en huidskleuren zijn wat oranje. De meeste problemen wat dit betreft kom je tegen bij SD uitzendingen in lage kwaliteit. Als we dan toch wat negatief bezig zijn moeten we ook zeggen dat de zwart waarden absoluut niet in de buurt komen van de hogere series van Panasonic, de beelden zijn niet zo helder of dynamisch als die van de gemiddelde LCD TV, het scherm reflecteert toch nog een hoop licht, en alhoewel er weinig motion blur te vinden is zorgt de 100Hz technologie toch voor wat stotterende beelden tijdens een camera pan.

Met het juiste materiaal (HD dus) is deze TV zeker een poging waard.

prijsvergelijking
vergelijk


Bekijk ons Home cinema kopen overzicht voor links naar alle home cinema producten

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.