Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert AVR-1911 AV receiver

Geschreven door
Geplaatst op29 april 2010, 21:17 Categorie3D

Denon heeft deze week naast de AVR-1611 nog een andere nieuwe AV receiver gepresenteerd. De 7-kanaals AVR-1911 is moet net als de AVR-1611 betere prestaties bieden dan zijn voorganger, maar voor een lagere prijs. Ook ondersteunen beide modellen zowel 3D video als 3D surround audio mogelijkheden door de toegevoegde HDMI 1.4 aansluiting.

Het grote verschil tussen beide receivers zit hem in het aantal luidsprekerkanalen. De AVR-1611 heeft een 5 kanaals systeem en de AVR-1911 heeft een 7 kanaals systeem. Qua features zijn beide receivers nagenoeg gelijk en bevatten ze onder andere HD audio ondersteuning, Dolby Pro Logic IIz ondersteuning, een Audio Return Channel (ARC), HDM upscaling, en een On-Screen Display.

De AVR-1911 heeft qua video en audio technieken wel wat verbeteringen ten opzichten van de AVR-1611, zoals High-bit 1080p up-conversie door middel van een uiterst geavanceerde Anchor Bay Technologies chipset, voor het omzetten van SD bronnen naar HD, en een GLO-key afstandsbediening die eenvoudig in het donker te bedienen is biedt maximaal thuisbioscoop comfort. De AVR-1911 is voorzien van een Front USB poort met een iPod/iPhone Digital Direct weergave functie in combinatie met de reguliere bij de speler bijgeleverde kabel. Digitale signalen van de iPod worden getransporteerd naar de AVR-1911 alwaar deze door de Compressed Audio Restorer gaan en bewerkt worden door een geavanceerde audio schakeling die zorgt voor een schoon en hoogwaardig geluid.

Vanaf juni is deze nieuwe receiver leverbaar, uitsluitend in de kleur zwart.

Lees meer: Denon introduceert ook twee nieuwe 3D Blu-ray spelers, de Denon DBP-2011UDCI en de DBP-1611UD

prijsvergelijking
vergelijk


Bekijk ons Home cinema kopen overzicht voor links naar alle home cinema producten

 • Delen:

Reacties

 1. guido
  26 oktober, 2010 om 20:03

  nu inmiddels enkele maanden in bezit, in combinatie met sony blue ray speler(plm 200,00).

  Uitstekend geluid, wij hebben 1 subwoofer, 1 center, 2 front speakers, 2 back
  Let bij aankoop op extra kabels die je nodig hebt:
  luidsprekersnoer, optische kabel(van digitale TVontvanger ), HDMI kabels, subwooferkabel.
  Eventueel ophangbeugels(plm 30,- per setje voor je speakers).
  Je krijgt er nogal wat ruimtevreters bij, controleer goed de afmetingen van alle boxen.
  Je hebt wél draden nodig van de Denon reciever naar alle boxen. De boxen zelf hebben geen stroom nodig, de subwoofer wel.
  Je krijgt een microfoon mee met een duidelijke handleiding. De microfoon zet je op 6 plaatsen in je kamer(waar je doorgaans het meest zit) en hij rekent zelf uit hoe hard hij elke box zet.
  Wij kijken blue ray disks, muziek DVD, maar ook luisteren we muziek van de radio, cd-tjes(alle soorten bestanden) en van de I-pod.
  Ook hebben we de xbox360 aangesloten en gegamed.
  Je kunt allerlei soorten voorkeuzes instellen met een bepaalde klankkleur/effect/ van mono tot DTS.
  Je hoort nu veel meer welke effecten de makers van muziek, films en spel hebben verwerkt. Aparte baslijntjes die je eerst niet hoorde, en auto of vliegtuig dat “over vliegt”enz. Alles bij elkaar kostte deze grap zo’n €1700,- maar het genot is echt geweldig. Het is een supersensatie en je zit er midden in.
  Voor ons een feest!

  • zzoomm
   03 november, 2010 om 19:58

   Welke speakerset heb je erbij gekocht?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.