Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Review: Philips BDP7500 Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2010, 11:45 CategorieBlu-ray speler reviews

Nu dat instapmodellen Blu-ray spelers gekocht kunnen worden voor prijzen die je voor DVD speler zou verwachten is het aan fabrikanten als Philips om een speler te leveren die weer wat status terugbrengt aan het HD formaat. En het goede nieuws is dat de BDP7500 precies dat doet.

Deze speler doet zijn stempel als middenklasser eer aan op verschillende fronten. Zo kan de speler zo goed als elk video formaat aan op zowel disc als USB. Zoals we al hadden kunnen verwachten is het design ook erg indrukwekkend met aanraak-gevoelige knoppen achter een spiegel front. Alhoewel het gebruik van BD-Live een fluitje van een cent is bevat de speler geen Wifi mogelijkheden. Je zult dus met een ethernet kabel de aansluiting moeten maken op het internet. En ondanks het gebruiksgemak en 1GB aan opslagruimte voor downloadbare content, kun je de speler helaas niet integreren in een thuisnetwerk.

Maar geen van deze ‘gebreken’ zijn een ramp gezien de lage prijs van 200 euro (internet winkels), zeker wanneer je kijkt naar de mogelijkheden waarvan goedkopere spelers alleen maar kunnen dromen. De belangrijkste mogelijkheden die de BDP7500 biedt zijn 7.1 surround geluid en zowel Dolby TrueHD als DTS-HD Master Audio. Ook kun je een grote hoeveelheid muziek bestanden (WMA en MP3) en video bestanden (DivX, DivX HD, AVCHD) afspelen via een USB tick of disc.

Een kritiek punt om sommige Blu-ray speler is de opstarttijd, maar daar heeft de BDP7500 geen last van. Binnen 26 seconden verschijnt het disc menu, wat bijna twee keer zo snel is als sommige concurrenten.

De afstandsbediening is mooi vormgegeven maar niet geheel makkelijk in het gebruik. En alhoewel de layout van de knoppen logisch is, is de afstandsbediening te klein en te licht. Ook werken die knoppen niet altijd meteen. Soms is een tweede druk op de knop nodig om de functie uit te voeren.

In het menu van de BDP7500 vind je de beeldinstellingen gemakkelijk terug en kun je ook snel de bron van je materiaal kiezen (disc of USB). BD-Live toegang kun je ook via dit menu snel instellen, zonder veel geavanceerde netwerkinstellingen toe moeten invullen.

De prestaties die de BDP7500 levert zijn zeer indrukwekkend. Zeker de zwart weergave is een groot pluspunt. Bij het afspelen van zowel animatiefilms als live action films laat de speler zien wat hij kan. Fijne details en judder vrije bewegingen (zonder kartels rondom objecten) maken het beeld een genot om naar te kijken.
Zelfs wanneer er een DVD afgespeeld wordt spatten de kleuren en details van het scherm, zonder ook maar enige vorm van ruis of judder.
Wanneer je film bestanden (DivX) afspeelt van een USB stick worden ook deze zonder problemen, vloeiend en krachtig weergegeven.

Als het aankomt op de audio kwaliteiten van de BDP7500 kun je zien en horen dat deze speler meer een film machine is dan een muziek machine. Dolby TrueHD 5.1  via HDMI biedt een krachtige sound score met subtiele effecten die goed te onderscheiden zijn van elkaar. Een muziek CD, aan de andere kant, wordt wat vlak en saai weergegeven, net als MP3 en WMA bestanden.

Over het algemeen genomen kunnen we zeggen dat de BDP7500 goed met de concurrenten mee kan en soms zelfs beter is. De belangrijkste kwaliteit van de speler is het weergeven van Blu-ray en DVD materiaal, maar het ontbreken van Wifi en thuisnetwerk mogelijkheden zorgen ervoor dat de BDP7500 zichzelf niet echt kan meten met de betere spelers op de markt. Wanneer deze features voor jou niet belangrijk zijn dan is deze speler zeker het proberen waard.

Bron: Techradar

prijsvergelijking
vergelijk


Bekijk ons Home cinema kopen overzicht voor links naar alle home cinema producten

 • Delen:

Reacties

 1. Ed Molenaar
  16 september, 2010 om 19:27

  Op de site van Philips, praten ze over een eigen WiFi stick.
  (Philips WiFi-adapter)
  Dan kunnen we hem tocht draadloos aansluiten?

  • Martijn
   16 september, 2010 om 20:02

   Inderdaad. De draadloze wifi adapter is inmiddels wel mogelijk.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.