Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel onthult high-end Ultima 800 luidspreker

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2010, 15:36 CategorieLuidsprekers

Teufel bestaat 30 jaar en ter ere daarvan introduceert het merk de Ultima 800, een high-end stereo speaker waarin kennis en ervaring van de afgelopen drie decennia verwerkt zit. Een verzameling van enkel de beste componenten verwerkt in een luxe zwarte hoogglans of ‘American walnut’ behuizing, maakt de Ultima 800 een kwalitatief hoogwaardige stereo speaker en tevens een lust voor het oog.

De Ultima 800 bevat maar liefst acht krachtige speakers: twee actieve woofers, 4 passieve woofers, een mid-range driver en een tweeter. Door deze combinatie leveren de Ultima 800 speakers stereo geluid van een zeer hoog niveau.
In plaats van de traditionele bass reflex opening is de Ultima 800 uitgerust met vier passieve woofers, waarvan er drie naar achter gericht zijn, wat zeer stabiele bass geluiden tot gevolg heeft. Bovendien zijn de drie naar achter gerichte woofers manueel instelbaar, waardoor de Ultima 800 aanpasbaar is aan de ruimte waarin hij gebruikt wordt en altijd de beste mogelijke bass kwaliteit biedt, ongeacht welke versterker gebruikt wordt.

Een dusdanig complexe speaker als de Ultima 800, vereist tevens de beste elektronica. Binnenin de hoogglans zwarte of stijlvolle walnoot behuizing schuilt dan ook een hoogwaardig 3-weg ‘frequency crossover’ netwerk, waardoor de high-end componenten van de Ultima 800 het best mogelijke geluid produceren. Aangevuld met een Klippel analysis system, hebben de Teufel ingenieurs de Ultima 800 speaker dusdanig afgesteld, dat zeer accuraat en geheel vervormingsvrij geluid tot op het hoogste niveau mogelijk is.

Andreas Guhde, Product Development Engineer bij Teufel en hoofdontwerper van de Ultima 800 zegt het volgende over de nieuwe stereo speaker: “De Ultima 800 is het resultaat van vele uren ‘tweaken’ doormiddel van luistersessies en het aanpassen en optimaliseren van elektronische componenten. Ik ben zeer trots op het resultaat, de Ultima 800 klinkt niet alleen fantastisch, maar verhoogt tevens de lat voor betaalbare high-end stereo speakers.”

De Ultima 800 is verkrijgbaar op de Teufel website en heeft een prijs 3.000 euro per paar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.