Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony stopt productie XEL-1 OLED TV in Japan

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2010, 18:49 CategorieOled tv's

Hij heeft het lang volgehouden, de XEL-1, maar we wisten dat deze dag eraan zat te komen. Nadat deze OLED TV in 2007 iedereen heeft doen verbazen van schoonheid en een dikte van maar 3mm, gaan we er vanuit dat de wind is gaan liggen en iedereen doorgaat met het leven. Zeker aangezien niet heel veel mensen bijna 2.000 dollar over hebben om uit te geven aan een 11 inch TV.

Sinds het debuut van de XEL-1 hebben maar weinig nieuwe OLED TV’s van Sony de commerciële markt gehaald en de oorzaak hiervoor is hoogstwaarschijnlijk het grote kostenplaatje van de OLED techniek. Vandaag heeft Sony aangekondigd dat het in Japan de stekker trekt uit de verkoop en productie van de XEL-1 TV met als reden de beperkte vraag naar het product. Voor nu zal de XEl-1 wel de te koop blijven in andere laten, maar het gevoel zegt dat dit zo lang duurt als dat de voorraad groot is. Als je nog zo’n ‘collector’s item’ wilt hebben moet je nu je slag slaan.

Update: Het is interessant om te vermelden dat een Japans verslag van AV Watch aangeeft dat het stoppen van de productie en de verkoop een andere reden heeft. Volgens het verslag heeft Japan een wet aangenomen dat TV fabrikanten verplicht een ‘jeugd filter’ toe te voegen aan alle TV’s zodat de jeugd beschermd wordt tegen alles wat slecht is op TV. Sony is het hier duidelijk niet mee eens, maar het is een mooie reden om de stekker uit een product te trekken dat toch alleen maar stof staat te happen in de schappen.

  • Delen:

Reacties

One Trackback

  1. By Sony’s Super Dunne OLED TV van 25 inch met 3D | 3Dwinkel on 31 maart, 2010 at 20:08

    […] is al een OLED TV van Sony te koop, de XEL-1, maar de geruchten gaan dat deze TV zijn langste tijd heeft gehad. Toch heeft Sony tijdens de CES 2010 een 24,5 inch OLED TV laten zien die ook 3D kan weergeven. Met […]

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.