Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wat heb je nodig om 3D TV te kunnen bekijken?

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2010, 16:00 Categorie3D

Wat heb je nodig om 3D TV te kunnen bekijken?

Dat is een vraag die veel mensen zichzelf al stellen, maar waarop het antwoord nog niet altijd even duidelijk is. Om deze reden hebben wij extra informatie aan de 3D TV pagina toegevoegd met alles over wat je precies nodig hebt om optimaal 3D te kunnen bekijken. Je zult wat apparatuur moeten vervangen en zelfs de bekabeling zal nieuw gekocht moeten worden en om deze reden kan het wat onoverzichtelijk worden. We hebben alles op een rijtje gezet voor de aanpassingen die je als consument zult moeten doen om een 3D home cinema systeem te creëren. Lees hieronder vast een gedeelte over wat je precies nodig hebt en kijk dan snel verder op informatie pagina “3D TV

Allereerst spreekt het natuurlijk voor zich dat je een 3D TV nodig hebt en de daarbij behorende 3D brillen. Maar daar houdt het niet bij op. Je hebt ook een bron nodig die 3D Blu-ray discs kan afspelen. Nu zeggen sommige merken (bijvoorbeeld Philips) dan zij hun huidige, 2D, Blu-ray spelers via een firmware update geschikt gaan maken voor 3D (lees hieronder verder over producten met HDMI 1.3 en de mogelijkheden voor 3D). Dit zou een mooi idee zijn aangezien dit de consument niets extra’s kost. Maar, er zijn ook merken (zoals bijvoorbeeld Panasonic) die alleen compleet nieuwe hardware aanbieden die 3D geschikt is. 2D Blu-ray spelers van deze merken zul je dan dus moeten vervangen voor een 3D Blu-ray speler.

De hardware hebben we dan compleet. Nu komt het ook aan op accessoires. Je hebt bijvoorbeeld een HDMI 1.4 aansluiting en kabel nodig. HDMI 1.4 ondersteunt naast 3D een uitgebreider kleurenschema, 4k (Quad HD) resolutie, en ethernet (de mogelijkheid om een internet verbinding te delen via HDMI). De upgrade naar HDMI 1.4 is dus sowieso een stap voorwaarts en aan te raden, maar wanneer je 3D wilt kijken is het echt een must.

Mocht je een receiver of HDMI switcher hebben.. Lees snel verder op de informatie pagina

  • Delen:

Reacties

  1. omer
    15 juli, 2012 om 5:56

    wat is het groot vershil tussen onkyo TX-NR809 en TX-NR818

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.