Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Videobellen op Panasonic en LG TV’s met Skype HD

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2010, 23:45 CategorieAlgemeen

Skype is al geruimte tijd op de markt te vinden op de thuistelefoon markt, de mobiele telefoon markt en de PC telefoon markt, maar nu gaat Skype ook de huiskamer overnemen met het bellen via de TV. LG en Panasonic staan al in de rij om nieuwe HD webcams op hun nieuwe LCD en plasma TV’s te leveren die ervoor kunnen zorgen dat we elke huiskamer in 720p (HD resolutie) formaat met elkaar kunnen verbinden, mits verbonden met het internet natuurlijk.

Panasonic gaat als eerste aan de slag met Skype en gaat deze applicatie installeren in haar Viera Cast portal, welke standaard meegeleverd wordt op de nieuwste LCD en plasma TV’s. Naast een HD webcam zullen de TV’s ook voorzien zijn van een microfoon om zo een volwaardig gesprek in gang te kunnen zetten, zoals we dat per telefoon gewend zijn.

TV’s zullen volgens Skype niet meer alleen goed zijn voor entertainment, maar ook steeds meer voor communicatie. Veel Skypers bellen al via internet en de toevoeging van de TV mogelijkheid zal de markt alleen maar meer doen verbreden.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.