Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel’s high-end ‘Reference’ serie kabels

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2010, 19:01 CategorieAccessoires

Teufel heeft zijn assortiment luidspreker kabels uitgebreid met een serie high-end audio kabels. Met de zogenaamde ‘Reference’ serie biedt Teufel nu ook kabels voor de consument die wat meer eist van zijn apparatuur en de beste geluidskwaliteit uit zijn versterker en luidsprekers wil halen. De Reference serie bestaat uit een verschillende audio kabels, dus genoeg om al je AV componenten met elkaar te verbinden.

Luidsprekerkabel
De high-end luidsprekerkabels verhogen de geluidskwaliteit ten opzichte van ‘normale’ luidspreker kabels door onder andere het gebruik van het beste koper, welke een minimale weerstand heeft, wat weer resulteert in een dynamisch en accuraat geluid. De luidspreker kabel is verkrijgbaar in verschillende lengtes (2,5 meter, 5,0 meter & 10,0 meter) en wordt standaard geleverd met drie verwisselbare 24 karaats gouden connectoren (Banana, Tip/pin & Shoe/spade). Afhankelijk van de aansluitingen op je versterker en luidsprekers kun je de kabels dus met een andere connector uitrusten. Handig wanneer je eventueel een keer overstapt op een andere versterker, waarbij het gebruik van andere connectoren vereist is.

Stereo RCA kabel
Voor een perfecte analoge verbinding tussen verschillende AV componenten biedt de Reference serie de Stereo RCA kabel in lengtes van 1,5 en 3,0 meter. Net als bij de luidsprekerkabels wordt er in deze stereo kabel alleen gebruik gemaakt van het beste koper. De kwalitatief hoogwaardige afscherming/isolatie van de kabels en de met 24 karaats goud afgewerkte connectoren minimaliseren overige kwaliteitsreducerende factoren.

Subwoofer en Y-adapter kabels
Een goede subwoofer kabel mag natuurlijk niet aan de Reference serie ontbreken, leverbaar in drie verschillende lengtes (2,5 meter, 5,0 meter & 10,0 meter) en vervaardigd uit dezelfde kwalitatief hoogwaardige materialen als de hierboven beschreven kabels. Voor het gebruik van een subwoofer met een aparte rechts en links ‘line in’ biedt Teufel tevens een subwoofer Y-adapter kabel (1x input > 2x plug). Bijvoorbeeld bij het gebruik van een THX gecertificeerde subwoofer in combinatie met een niet THX gecertificeerde AV receiver, is hiermee kwaliteitswinst te behalen.


Digitale audio kabels

Tegenwoordig kun je ook een digitale audiokabel gebruiken om surround geluid van je Blu-ray of DVD speler naar je receiver/versterker te sturen. Om ook deze verbinding in hoge kwaliteit tot stand te brengen biedt Teufel zowel een high-end digitale coaxiale als een digitale optische kabel, beide met een lengte van 3,0 meter.

Alle Teufel producten, waaronder de hierboven genoemde kabels, worden geleverd met een twaalf jaar lange garantie op luidsprekers en twee jaar op versterkers en andere elektronische componenten, naast een testperiode van 8 weken.

Meer informatie: Teufel.eu

 • Delen:

Reacties

 1. Ed
  14 juni, 2012 om 19:30

  Het verbinden van luidsprekers aan de versterker is eigenlijk het minste zorgenkindje van de audioketen. Zeker als het om huiskamer hifi (of High End) gaat. Deze kabel hoeft echt niet duur te zijn. Gebruik gewone flexibele kabel die verkrijgbaar is in elke bouwmarkt. 1,5 tot 2,5mm² is voldoende. Zorg voor goede klem- of schroefverbindigen en zet alles goed vast. Goede verbindingen zijn belangrijk om de ohmse weerstand van een kabel tot een minimum te beperken. Een relatief hoge ohmse weerstand kan de basweergave van een luidspreker slechter maken.

  Maak je ook niet al te druk over lengteverschillen tussen de linker en rechter luidsprekerkabel. Maak het ook niet te bont, maar een metertje of twee verschil in lengte tussen de linker speakerkabel en rechter speakerkabel is totaal onhoorbaar. Dit lengteverschil heeft niets te maken met zgn looptijd verschillen, maar gewoon met het doel om de ohmse weerstand zo klein mogelijk te houden.

  Wil je toch persé veel geld uitgeven, doe dat dan niet aan luidspreker kabels. Investeer je zuur verdiende centen liever in goede luidsprekers. Luidsprekers zijn beslist de makers of brekers van je installatie.

  • Martijn Chel
   14 juni, 2012 om 19:56

   Mee eens. Niemand zegt dat je dure kabels moet kopen.
   Toch moet ik zeggen dat ik een keer Vivanco kabels gehad die gewoon ‘versleten’ op een gegeven moment. Het was allemaal wat fragieler. Je hoeft er geen honderden euro’s aan uit te geven maar kijk wel even of het er stevig/kwalitatief goed uitziet.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.