Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony brengt geen OLED TV’s meer in 2010

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2010, 13:43 Categorie3D

Naast 3D TV is OLED TV ook een van de nieuwere ontwikkelingen waar veel van verwacht wordt. Maar, eigenlijk geen één van de grote merken gaat dit jaar zijn geld op OLED zetten. Ook Sony heeft aangegeven dat we van het bedrijf dit jaar geen OLED TV van een redelijk formaat hoeven te verwachten.

Stan Glasgow, President van Sony, heeft in een interview laten blijken dat Sony in 2010 niks meer met OLED gaat doen voor de consument. Hiermee blijft de inmiddels twee jaar oude XEL-1 OLED TV van Sony de enige die in productie is. Volgens Glasgow is het wel zo dat OLED de beste TV techniek is om 3D op te vertonen, maar hij voegt eraan toe dat de productiekosten van OLED momenteel veel te hoog liggen om het voor de consument interessant te maken, zeker voor de grotere formaten.

Sommigen beweren dat Sony bewust wacht met de lancering van OLED, om eerst alle investering in de LCD technologie terug te verdienen.

Helaas moeten we dus nog even wachten op OLED.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.