Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo onthult THX gecertificeerde BD-SP807 Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2010, 20:14 CategorieBlu-ray

We hebben een paar dagen terug al bericht over het complete THX gecertificeerde Blu-ray systeem dat Onkyo gelanceerd heeft, maar nu hebben we wat meer informatie over de Blu-ray speler, de BD-SP807.

Onkyo heeft met deze speler een nieuw topmodel op de planken staan, wat menig andere Blu-ray speler van tafel zal vegen. Naast de vele audio hardware snufjes die aan de SP807 toegevoegd zijn is hij natuurlijk ook THX gecertificeerd, waardoor hij, volgens Onkyo, net dat beetje extra bioscoop ervaring, ‘cinematic excellence’, aan je home cinema systeem geeft. Dit betekent dat de SP807 de HD audio formaten (Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio Essential) als bitstream kan uitsturen en daarnaast kun je analoog ook alle kanten op met een 7.1 kanaals analoge output.

De Blu-ray speler ondersteunt ook realistische HD video kwaliteit, mogelijk gemaakt door een high-end 297Mhz/12-bit video DAC voor analoge bronnen, en 1080p video upscaling via de ABT1030 Video Reference Series chip. Blu-ray Profile 2.0 is vanzelfsprekend aanwezig, net als BD-Live mogelijkheden. Tot slot kun je met de SD card aansluiting gemakkelijk toegang krijgen tot je foto’s en video bestanden.

Gezien het feit dat Onkyo pas afgelopen november haar eerste Blu-ray speler presenteerde, heeft het bedrijf het nu toch echt gemunt op de high-end markt met de BD-SP807.

In februari/maart zou de speler op de markt moeten verschijnen.

prijsvergelijking
vergelijk


Bekijk ons Home cinema kopen overzicht voor links naar alle home cinema producten

 • Delen:

Reacties

 1. Joop in’t Veld
  24 januari, 2010 om 19:58

  welke Onkyo zou hier goed bijpassen, de ND-SP807 of de TX-NR5007 ?

  • Martijn
   24 januari, 2010 om 21:18

   Beste Joop, ik denk dat je de NR807 bedoelt? Met de NR5007 heb je natuurlijk wel een top receiver! Als je dan twijfelt zou ik zeker voor de 5007 gaan, mits je daar ook bijpassende speakers voor hebt. En ik weet niet of de 9 kanalen voordelen bieden voor jou? Het is zeker een krachtige receiver met hoogwaardige componenten. Ik zou zeggen.. vergelijk de specs (ook met de speakers die je hebt) en maak aan de hand daarvan een goede keuze. Ik denk dat het voor deze Blu-ray speler qua beeld weinig uit maakt, het is vooral de weergave van de audio (hoogwaardigere componenten binnenin de 5007).

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.