Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG en Samsung’s next-gen afstandsbedieningen (video)

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2010, 22:30 CategorieAccessoires

Naast een aantal prachtige TV’s hebben Samsung en LG ook wat vernuftige techniek in hun nieuwe afstandsbedieningen gestopt. Als eerste heeft LG blijkbaar haar inspiratie bij Harry Potter vandaan gehaald met een afstandsbediening die lijkt op een toverstaf, genaamd de Magic Wand – vrij vertaald de “toverstaf” dus.. Deze remote control lijkt een beetje op de controllers van de Wii en geeft de gebruiker toegang tot de Magic UI (User Interface) technologie van het bedrijf. Momenteel is de Magic Wand alleen beschikbaar voor de 8500 series TV’s, maar LG hoopt het apparaat binnenkort met bij meerdere modellen te leveren.

Om de afstandsbediening te gebruiken moet je eigenlijk gewoon zwaaien met het apparaat in de hand (net als de Wii controllers) en een cursor zal op het scherm bewegen. Wanneer de cursor op de plek is waar jij hem wilt hebben kun je simpelweg klikken om verder te gaan. Je hebt er zelfs geen toverspreuk voor nodig! Bekijk hier ook een video van de Magic Wand.

Samsung heeft daarentegen besloten om een scherm in haar afstandsbediening te integreren. De All-in-One Premium Remote ziet er een beetje uit als een iPod, met elke optie van de TV die verschijnt als een thumbnail op het scherm. Het mooiste van dit apparaat is dat je ook datgene wat je op TV aan het kijken bent kunt bekijken op de afstandsbediening. Dus, als je naar het toilet moet hoef je helemaal niks te missen want je kunt gewoon door blijven kijken.

Daarnaast is de afstandsbediening ook een soort media server aangezien je files kunt versturen van je PC naar je TV door middel van een paar simpele klikken. De All-in-One Premium Remote zal dit jaar uitkomen in combinatie met Samsung’s nieuwe 9000 Serie LED TV’s.

Bron: Techradar

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.