Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

CES: LG presenteert Infinia LED, AMOLED, DLNA, Skype, Blu-ray spelers en 3D TV’s

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2010, 20:04 Categorie3D

LG was vandaag de eerste die CES 2010 af mocht trappen met een persbijeenkomst op het event. En, als verwacht onthulde ze een serie 3D TV’s en een 3D projector voor het komende jaar, 2010. Lees in het voorgaande nieuwsbericht meer over de 3D-Ready projector.

Maar er waren meer verrassingen. Zo presenteerde LG de nieuwe Infinia TV modellen met Full LED achtergrondverlichting, een internet portal op tweederde van de TV modellen, draadloze HD video overdracht via de DLNA standaard (met een optionele dongel), en net als Panasonic levert LG de mogelijkheid om Skype (video)telefoongesprekken te voeren om sommigen TV modellen.

Het dunne Infinia design (maar 23mm diep) is gebruikt voor vier LCD en twee plasma Full Hd modellen: LE9500, LE8500, LE7500 en LE5500 in de LCD line-up, en PK950 (afgebeeld) en PK550 voor de plasma’s. Volgens LG zullen de beste Infinia modellen ook 3D-Ready zijn. Maar, de ultieme ster van de show is LG’s Ultra-Slim model (afgebeeld), welke maar 6.9mm diep is.

Het draadloos overbrengen van HD signalen via DLNA of een andere techniek als WiHD en WHDI is een belangrijk thema tijdens CES dit jaar en de oplossing van LG is om een draadloze dongel te leveren die Full HD video kan versturen op een afstand tot wel 30 meter.

Niet alleen de Infinia TV’s, maar ook de 2010 Blu-ray spelers zullen de netwerk (internet) mogelijkheid hebben en toegang tot een internet portal van LG, welke widgets bevat van onder andere Yahoo, YouTube en Skype.

Ook heeft LG een nieuwe Blu-ray speler geïntroduceerd, de BD590. Net als de LG BD390, bevat de nieuwe Blu-ray speler van LG Wifi, BD-Live, en DLNA. Wat is er dan nieuw? De 250GB harddisk.

LG introduceert niet alleen nieuwe producten op CES. De Consumer Electronics Association erkent LG op het gebied van design en technologie met vijftien 2010 CES Innovation Awards. Hiervan gaan er twaalf naar LG Home Entertainment-producten in de categorieën LCD-, LED LCD- en plasma, Network Blu-ray Disc-spelers, Home Theater-systemen en Network-Attached Storage. Een speciale vermelding van de jury is er voor LG’s Full LED Slim backlight LCD-technologie.

Naast al dit moois presenteert LG tijdens CES de eerste 15-inch AMOLED TV (Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode) ter wereld en zet daarmee een nieuwe trend. Televisies met AMOLED technologie hebben beeldpixels die zelf licht geven en daardoor een nog scherper beeld en meer contrast hebben dan huidige TV’s. Bovendien zijn zij uiterst energiezuinig. Volgend jaar volgen AMOLED TV’s in 37-inch- en 42-inch-formaat.

Bron: Whathifi/Engadget/HDTV-Nieuws

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.