Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Review: Samsung UE-46B8000 LED TV

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2009, 11:23 CategorieReviews

Samsung heeft de laatste jaren in razend tempo de flatscreen markt overgenomen met haar LCD TV’s. Maar, juist toen iedereen met een inhaalrace bezig was zag Samsung nieuwe kansen en ging zich richten op een nog niet ontdekte markt, de LED TV’s. Terwijl menig fanrikant moeite heeft om meer dan 2 of 3 LED modellen te lanceren slaagt Samsung erin om een hele LED categorie te presenteren. Ook heeft Samsung met de 40B7000 LED TV’s laten zien dat Edge Lit LED niet perse onder doet voor Full LED.

Home Cinema Choice heeft de UE-46B8000 LED TV getest, welke net een stapje hoger is dan de B7000 serie. De belangrijkste verbetering is de 200Hz refresh rate. En dan is het niet een ‘nep’ refresh systeem wat Philips en LG gebruiken, maar het beeld wordt echt 200 keer per seconde ververst. Het enige andere grote verschil tussen de B8000 en de B7000 series is de toevoeging van een metallic look en een niet iets chiquer design.
Features die bij de twee series overeenkomen zijn de diepte van maar 30mm, 4 HDMI aansluitingen, 2 USB poorten, en een LAN aansluiting. Via de LAN aansluiting kun je verbinding maken met de online service van Samsung.

sam8000
Volgens Home Cinema Choice levert de UE46B8000 een zeer sterk en strak beeld met het 200Hz systeem als extra injectie. De zwart waarden zijn erg diep en natuurlijk, waarvan tegenstanders van Edge Lit LED’s toch zeggen dat dit het zwakke punt is. De kleuren zijn ook zeer levendig en hebben een zeer groot bereik, zonder onrealistisch over te komen. Let wel dat je dan de Dynamic Mode niet gebruikt.

Verder zorgt het echte 200Hz systeem ervoor dat er weinig trillingen, artifacts en flickering waargenomen kan worden, wat je zeker tegenkomt bij de pseudo 200Hz systemen.

Tijdens de review had Home Cinema Choice het negatieve punt dat het contrast lijkt in te zakken wanneer je niet recht voor de TV zit. Ook sommige van de presets (beeld modi) moet je als gebruiker zeker niet aanzetten. Deze leveren echt een minder kwalitatief beeld op. Het laatste puntje van kritiek is eigenlijk van toepassing op bijna alle flatscreen TV’s; Kijk snel naar een apart audio systeem aangezien de ingebouwde speakers absoluut niet de moeite waard zijn om aan te zetten.

Ondanks deze puntjes van kritiek blijft de 46B8000 volgens Home Cinema Choice een van de beste displays op de markt. Het zou zelfs de TV kunnen zijn die Full LED verslaat voordat het zelfs nog volledig opgestart is.

Bron: Home Cinema Choice

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.