Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe info pagina: Netwerk mogelijkheden

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2009, 21:52 CategorieThuisnetwerk

We hebben steeds meer apparaten in onze huiskamers, slaapkamers, computerkamers, hobbykamers (en vele andere kamers) staan, maar tot voor kort was het lastig om die verschillende apparaten met elkaar te laten communiceren. Iedere productgroep zat een beetje op zijn eigen eilandje. Zo had je het audio/video eiland, het pc/printer eiland en het draagbare eiland met laptop, PDA, MP3 speler, etc. Volgens onderzoeken hebben Nederlanders gemiddeld 65 apparaten in huis staan en veel van deze apparaten hebben ook nog eens meerdere aansluitingen en weer anderen beschikken over grote bibliotheken aan bestanden. Dit kan nog wel eens voor wat chaos zorgen en maakt het leven nu eenmaal niet makkelijker.

Een netwerk waarin alle apparaten (of de meesten in ieder geval) met elkaar verbonden zijn is de ideale oplossing. Maar hoe zet je nu een zo’n netwerk op? Daarvoor moeten namelijk alle apparaten met elkaar kunnen communiceren en dat is nogal lastig wanneer ze allemaal hun eigen specificaties hebben en van verschillende merken zijn. We kunnen wel eens een PC met een PDA verbinden of een iPod met een receiver, maar dit gaat dan met bepaalde software, via Bluetooth of via een bepaalde Wifi verbinding. Nooit kon echt alles met elkaar communiceren.

Lees op onze info pagina ‘Netwerk mogelijkheden’ alles over hoe je het beste alle apparaten met elkaar kunt laten communiceren en een goed werkend thuisnetwerk op kunt zetten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.