Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG komt in 2010 met PK950 plasma series en nieuwe LED TV’s

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2009, 19:00 CategorieLcd en led tv's

LG heeft haar plannen voor het jaar 2010 gepresenteerd aan de buitenwereld. Zo gaat het bedrijf 3 nieuwe series plasma TV’s op de markt brengen, waarvan er zeker één beter gaat zijn dan de zeer geroemde Kuro Plasma TV’s van Pioneer. Daarnaast zullen er diversie nieuwe LED TV’s gepresenteerd worden die gebruik maken van Full LED en Edge Lit LED verlichting.

Een nieuwe plasma serie is natuurlijk erg opmerkelijk nieuws aangezien verwacht werd dat plasma uit zou sterven de komende jaren. De PK950 plasma serie van LG moet volgens de eerste geruchten en indrukken een zeer goede beeldkwaliteit hebben die de Pioneer Kuro TV’s overtreft.

Volgens LG komt de verbetering door een nieuwe structuur van de schermen en nieuwe technieken binnenin de schermen. Naast deze verbeteringen worden de schermen (net als bij de huidige SL8000- en SL9000 LCD TV’s) minder reflectie gevoelig gemaakt door het verkleinen van de afstand tussen het plasma paneel en de glazen toplaag.

Tweakers.net heeft via LG achterhaald dat de PK950 plasma serie bestaat uit 50 inch en 60 inch modellen. Deze modellen zullen ook de uitgebreide kalibratie mogelijkheden bevatten die we al kennen van de huidige series LCD TV’s van LG. Net als deze kalibratie mogelijkheden zal het design (‘Borderless’ design) sterk overeenkomen met de SL8000 en SL9000 series. De plasma serie TV’s krijgen naar verluidt twee XD Engine-processors, dlna-ondersteuning, vier hdmi-poorten, 600Hz sub-field-technologie voor vloeiender bewegende beelden en X-Black-technologie voor betere zwartwaarden.

Naast de plasma serie komt LG ook met nieuwe LED modellen. Deze modellen maken zowel gebruik van Full LED verlichting en Edge Lit verlichting, de twee belangrijkste LED technieken. Beide technieken worden gecombineerd met local dimming. Voor Edge Lit verlichting is dit een primeur. Ook gaat het bedrijf sommige TV’s uitrusten met led-strips achter het lcd-paneel, genaamd ‘Slim LED TV’s’, wat zorgt voor gelijkmatigere belichting en nog dunnere TV’s!

Als laatste nieuwste laat LG weten dat ze in 2010 een LCD wil introduceren die wel 72 inch als diagonaal heeft. Tot nu toe was 55 inch voor LG het grootste LCD formaat. Verder werkt LG aan draadloos HDMI, streamen van 1080p-videocontent naar je TV en een online TV platform op basis van flash.

  • Delen:

Reacties

  1. Bjorn
    30 november, 2009 om 21:33

    Plasma ja? Is dat weer in dan? Ik dacht dat het verdween.. Al is Panasonic nog steeds superieur met haar plasma schermen!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.