Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HDMI logo’s update: Versie nummers verdwijnen

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2009, 20:13 CategorieAccessoires

In een  reactie op het feit dat kabelfabrikanten hun producten al HDMI V1.4 geschikt maakten voordat er ook maar een test voor beschikbaar was heeft de organisatie achter de licenties van HDMI, LLC, bekend gemaakt dat ze de logo’s en het gebruik ervan flink gaat aanpakken. Vanaf 19 november 2010 mogen verpakkingen van HDMI kabels geen versie nummers meer bevatten en HDMI uitgeruste apparatuur mag alleen versie nummers gebruiken wanneer naast het versie nummer precies staat vermeld welke specifieke features ondersteund worden, zoals “HDMI v.1.4 met Audio Return Channel en HDMI Ethernet Channel,” en niet meer “HDMI v.1.4 compatible.” Na 1 januari 2012 mogen ook HDMI uitgeruste producten geen gebruik meer maken van versie nummers.

Standard_Ethernet_Rectangle_FINAL_10-4-09Standard_Automotive_Rectangle_FINAL_10-4-09HighSpeed_Rectangle_FINAL_10-4-09HighSpeed_Ethernet_Rectangle_FINAL_10-4-09

Deze nieuwe logo’s, of benamingen, kun je eigenlijk niet meer met de bovenstaande versies vergelijken. Om het makkelijker te maken beginnen we gewoon weer helemaal opnieuw. HDMI zoals we het nu het meeste gebruiken, versie 1.3(a) wordt HDMI standard of HDMI high speed, afhankelijk van de ondersteunde resolutie. Vanuit daar gaan we verder bouwen en komen er nieuwe versies aan die bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van het ethernet, HDMI standard/high speed with ethernet en speciale HDMI versie voor in de auto, HDMI standard automotive.

De bovenstaande logo’s zul je voortaan dus gecertificeerde hardware en kabels terug zien. Voor ons als consument is het een stuk beter dan de vage versie nummers die vaak niet eens veel inhielden. Het wordt nu stukken duidelijker welke functies wel en welke functies niet ondersteund worden, zeker nu we naar het tijdperk van 4K (Ultra & Quad HD) en 3D gaan.

Lees een uitgebreide uitleg over de nieuwe logo’s op onze informatie pagina over HDMI versies.

Goede en betaalbare kabels vind je bij RU Connected.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.