Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon DBP-4010UD high-end Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2009, 20:23 CategorieBlu-ray

Terwijl Marantz de instap niveaus probeert te bereiken met haar laatste release heeft concurrent Denon (wel van hetzelfde moederbedrijf) ervoor gekozen om een nieuwe high-end Blu-ray speler op de markt te brengen, de DBP-4010UD. De techniek van deze speler is afgeleid van de reference class DVD-A1UD, het vlaggenschip van Denon. De DBP-4010UD speelt alle mogelijke schijven af zoals Blu-ray, SACD, DVD-Audio en DVD’s, welke hij gelukkig kan upscalen naar een Full HD kwaliteit.

De afspeelkwaliteit is verzekerd door een hele reeks technieken met – voor de meeste onder ons – niets zeggende namen als Direct Mechanical Ground Construction, multi-layer construction en SVH mechanism drive. De vierde generatie Denon Link belooft jitter en artifacts te verhelpen en wanneer gecombineerd met een Denon receiver zorgt Denon Link voor een optimale prestatie.

Op het gebied van video zijn de analoge en digitale video circuits gescheiden om de meest betrouwbare video playback te waarborgen en technieken als DNR en DPIC (Denon Pixel Image Correction) zouden de beelden zo goed moeten polijsten dat je versteld zal staan dat dit op jouw TV weergegeven kan worden.

De DBP-4010UD is een Blu-ray speler met Profile 2.0 ondersteuning, een ethernet aansluiting voor toekomstige updates en toegang tot BD-Live en Web Control support.
Verder beschikt de speler over een kaartlezer en ondersteuning voor een hele rits aan formaten als AVCHD, DivX, JPEG en MP3 tot WMA, AAC en WAV.DBP-4010UDCI

Vanaf deze maand is de DBP-4010UD beschikbaar in The UK voor een prijs van 1.900 GBP (ongeveer 2.100 euro) en is te koop in standaard zilver of zwart.
Wanneer we in Nederland op zoek kunnen naar deze high-end speler is nog niet bekend, maar dit zal niet lang meer op zich laten wachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.