Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha lanceert nieuwe Blu-ray spelers, surround systemen en de RX-V2065 receiver

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2009, 19:54 CategorieBlu-ray

Eerder berichtten we al over de komst van de nieuwe RX-V2065 receiver van Yamaha, maar daar stopt het voor de fabrikant niet mee. Ze pakt namelijk groots uit met nieuwe AV apparatuur, zoals deze 1200 euro kostende receiver, nieuwe surround systemen en twee nieuwe Blu-ray spelers.

155950e36bliyamDe surround systemen zullen bestaan uit twee nieuwe Soundbars (Digital Sound Projectors), twee all-in-one systemen met een Soundbar en subwoofer met ingebouwde receiver (De duurdere versie is inclusief een Blu-ray speler), en een micro hifi systeem, compleet met een ingebouwd iPod docking station.

155960895bliyamDe RX-V2065 heeft 5 HDMI inputs en 2 outputs en maakt – natuurlijk – gebruik van 1080p upscaling voor de standaard DVD’s die we allemaal nog hebben liggen. Ook maakt de receiver gebruik van 17 verschillende surround instellingen dus er zit altijd een goed geluid tussen. Naast deze mogelijkheden beschikt de RX-V2065 over de nieuwste technieken om bijvoorbeeld alle huidige HD surround formaten te kunnen weergeven, heeft hij de mogelijkheid om verbonden te worden met je thuisnetwerk voor internet radio en het streamen van muziek (vanaf DLNA gecertificeerde apparaten), een USB poort voor MP3 spelers/USB sticks en levert hij een vermogen van 7×130 Watt!

155940002bliDe twee nieuwe Blu-ray spelers zijn de BD-S1900 (699 euro adviesprijs) en de BD-S1065 (549 euro adviesprijs). De eerstgenoemde is zo ontworpen om perfect bij de high-end Yamaha receivers te passen, de laatsgenoemde is ontworpen om perfect bij de Mid-end modellen te passen. Beide Blu-ray spelers bieden BD-Live en Bonusview aan en kunnen bovendien Full HD audio verwerken, ook over een 7.1 analoge output.

De RX-V2065 receiver zal vanaf volgende maand in de UK verkrijgbaar zijn en de Blu-ray spelers vanaf december. Wanneer dit moois allemaal naar Nederland komt is nog niet bekend, maar we zullen niet lang hoeven wachten.

 • Delen:

Reacties

 1. Rick
  22 oktober, 2009 om 0:38

  Mooie spullen hoor! Ik heb gehoord dat Yamaha toch echt een van de betere aan het worden is.

  • Björn
   07 november, 2009 om 10:02

   is altijd één van de betere geweest bedoel je!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.