Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG: “OLED TV’s in 2016 goedkoper dan LCD TV’s”

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2009, 10:00 CategorieLcd en led tv's

Op de FPD Show in Japan heeft de OLED afdeling van LG haar licht laten schijnen over de toekomst van OLED. Zeer belangrijk nieuws als je bedenkt dat LG een van de maar twee spelers is die momenteel OLED TV’s fabriceren die binnenkort op de markt komen. Naast LG is sony al druk bezig en heeft Sony zelfs al OLED TV’s op de markt gebracht die deze maand verschijnen.
Maar dit is wat LG verwacht of in de planning heeft; LG zal de 20 inch en grotere OLED panels in 2010 lanceren, 30 inch en groter in 2011, en 40 inch en groter in 2012. Hoewel 40 inch OLED TV’s in 2012 volgens LG nogal prijzig zullen zijn, voorspelt LG dat OLED TV’s in 2016 goedkoper zullen zijn dan LCD TV’s.

Dit klinkt wellicht te mooi om waar te zijn aangezien veel fabrikanten enorm geïnvesteerd hebben in LCD’s TV en de nieuwe techniek in 3D TV’s. Hierdoor zullen ze toch de winst zo lang mogelijk proberen uit te melken. Daarnaast heeft LG al heel vaak gegooid met data en beloven ze van alles dus laten we niet te snel denken dat dit hét gaat zijn!

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.