Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Review: Denon AVR-1910 super receiver

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2009, 16:40 CategorieReceiver reviews

Whathifi heeft de Denon AVR-1910 gereviewd en hun conclusie was dat deze receiver 5 sterren verdient. De AVR-1910 is volgens Whathifi een receiver met een geweldige allround performance en voor een prijs van €599,00 is hij bijna niet te verslaan! De AVR-1910 is zelfs onderscheiden met een EISA Award dit jaar.

De belangrijkste punten van de review van Whathifi zijn dat deze receiver een typische Denon is met zijn stevige bouw en mooie uiterlijk. De receiver heeft een constructie welke trillingen tegen gaat zodat externe factoren de geluidskwaliteit niet kunnen aantasten. De 1910 beschikt ook over kortere signaal stromen dan de voorgaande modellen en een high-current power supply voor een nog helderder geluid. Al de belangrijke en meest moderne features zitten op deze receiver, zoals het verwerken van HD audio signalen, 4 HDMI inputs, meerkanaals inputs en een automatische speaker set-up. Naast het upscalen van analoge video signalen naar een 1080p resolutie, wat de meeste receivers tegenwoordig wel hebben, kan de 1910 ook digitale bronnen door een HDMI – HDMI aansluiting upscalen naar deze resolutie.

Dit model gebruikt Audysseu MultEQ software om je speakers in te stellen vanaf wel 6 verschillende luister posities. Volgens Whathifi presteert de 1910 toch het beste wanneer deze instelling volledig uit staat. Whathifi raadt aan om je speakers handmatig in te stellen of om Audyssey je speaker afstanden en levels te laten afmeten en dan de EQ (equalizer) uit te zetten wanneer de set-up afgerond is. Voor de beste audio kwaliteit raden ze ook aan om de receivers’ Direct Audio modus aan te zetten.

AVR-1910backNormaal gesproken zijn receivers van Denon in deze prijs categorie altijd al van goede kwaliteit, maar volgens Whathifi is de AVR-1910 wel uitzonderlijk. Kijkend naar de surround sound mogelijkheden en prestaties is er geen negatief punt te vinden. De Denon geeft een geweldige audio surround ervaring op alle fronten en in alle situaties. Ook voor muziek is het een van de beste receivers voor deze prijs categorie tot nu toe. De 1910 houdt ervan om hard aangestuurd te worden, maar ook op een laag volume geeft hij een erg mooi en helder geluid.

Denon heeft de AVR-1910 samen met 2 andere receivers geïntroduceerd. De lijn omvat zowel het 5.1 instapmodel AVR-1610 als de 7.1 modellen AVR-1910 en AVR-2310. Alle nieuwkomers zijn voorzien van HD audio decoders, HDMI video conversie en Dolby Pro Logic Iiz wat de luisterervaring uitbreidt naar een verticale dimensie. Denon’s nieuwe lijn prolongeert de Award-Winning 09 serie van het jaar 2008/2009 en biedt een unieke thuisbioscoop ervaring voor prijsbewuste maar veeleisende liefhebbers. Meest opvallend is dat zelfs het instapmodel AVR-1610 is voorzien van Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio, On-Screen Display en volledige HDMI ondersteuning inclusief i/p conversie wat voor het eerst in een instapklasse receiver een comfortabele één-kabel verbinding mogelijk maakt.

Lees de volledige review van Whathifi

 • Delen:

Reacties

 1. Nicole
  06 oktober, 2009 om 21:29

  Echt een super receiver. Ik heb veel aan deze website gehad voor mijn keuze qua apparatuur. Ik ben echt een leek en toch heb ik volgens mij de juist producten aangeschaft, waaronder deze receiver. Super bedankt!

 2. Nico leeflang
  26 januari, 2010 om 9:18

  Super reciever

  In duitsland kopen voor 500 euro

 3. Siem
  03 februari, 2010 om 0:03

  Ik heb de denon avr-1910 in september 2009 gekocht en ben er zeer tevreden mee. Met mij Dolby 5.1 setup krijg ik redelijk waanzinnig helder geluid die ik op mijn Mordaunt-Short speakers heb aangesloten. Voor deze prijs een topper.

  Het enige minpunt is de remote-control, die is zo ontzettend ouderwets, onhandig en vooral niet te richten: in een hoek van 45 graden is de ontvangst niet mogelijk.

  • Martin
   15 maart, 2010 om 23:11

   Siem, ik heb sinds afgelopen weekend ook de AVR-1910 in kombinatie met de Mordaunt Short speakers uit de Alumni serie. (setup 5.1) Front Alumni 8, center Alumni 5, surround/achter Alumni 2 en subwoofer Alumni 5. Heb deze alleen afgesteld via de Audysee procedure. heb jij handmatig nog iets aan de parameter settings van de 1910 aangepast ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.