Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

“LED TV” mag niet meer in advertenties

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2009, 17:30 CategorieLcd en led tv's

Het blijkt dat niet alleen de “home cinema nerds” onder ons het wat vreemd vonden dat bepaalde fabrikanten hun LCD TV’s met LED achtergrond verlichting “LED TV’s” noemden in hun advertenties. Dit is op zijn minst misleidend te noemen, want hoeveel van ons dachten niet dat een LED TV van bijvoorbeeld Samsung ook echt een LED TV was?

Je moet er eerst dieper in duiken om tot de conclusie te komen dat dat woordje LED wel erg prominent aanwezig is voor eigenlijk een gewone LCD TV met een display dat niet eens gemaakt is van LED lampjes! In Engeland zijn ze in ieder geval tot de conclusie gekomen dat dit niet meer mag omdat het misleidend is en fabrikanten aldaar moeten hun zogenaamde LED TV’s tegenwoordig aanprijzen met een andere naam. Dus, terug naar de tekentafels voor de geniale woorden “LED TV”.

Lees meer over LCD en LED (achtergrondverlichting) bij LED & Neo PDP

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.