Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Review: 4 LCD TV’s vergeleken

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2009, 15:52 CategorieLcd led tv reviews

Alhoewel het erg verleidelijk is om in deze tijden van economische crisis te gaan voor de goedkoopste opties met alles wat je koopt, is het soms toch beter om even verder te kijken. De reden hiervoor is dat je versteld zal staan van de extra features, prestaties en mogelijkheden die de TV branche biedt voor maar iets meer geld. Om te laten zien wat we hiermee bedoelen heeft AVReview een test gedaan met 4 nieuwe 40-42 inch “instap” modellen van de 4 grotere merken van LCD TV’s die allemaal zeer veel extra’s bieden voor maar één maandje extra sparen.AVReview heeft de volgende TV’s vergeleken; De JVC LT-42DV1, Panasonic TX-P42S10B, Samsung LE40B651 en de Toshiba 42RV635. De conclusie is misschien niet zeer verassend, maar de mogelijkheden die de TV’s bieden zijn het des te meer.

Zoals we al gehoopt hadden; iets meer uitgeven om hogerop te komen in de modellenrange van de fabrikanten wierp absoluut zijn vruchten af. Alle 4 de TV’s preseteerden veel beter dan de modellen lager op de rangorde lijst van de verschillende fabrikanten. Ook hebben alle 4 de TV’s de potentie om een geweldige TV te zijn voor thuis.
Daat gezegd hebbende, is het wel mogelijk om de TV’s in een bepaalde volgorde te zetten aan de hand van de test resultaten. En helaas is het de goedkoopste van de 4, de Toshiba 42RV635, die op de laatste plaats eindigt. Deze TV had makkelijk op de 3e of 2e plaats kunnen staan door zijn agressieve prijs, maar door een mogelijk mankement aan de kijkhoek in bepaalde situaties komt hij helaas niet hoger dan de 4e stek.
De keuze tussen de 3e en de 2e plek is een lastige. Het gaat hier tussen de Panasonic P42S10 en de JVC 42DV1. De JVC is een stuk aantrekkelijker om te zien, heeft wat meer vooruitstrevende technieken en features en ook vaak schitterende plaatjes, terwijl de Panasonic minder modern is, maar nog steeds een goede presetatie levert en de goedkopere prijs aan zijn kant heeft. Uiteindelijk is er toch voor gekozen om de JVC op de 3e plaats te zetten en de Panasonic op de 2e. De 200 euro die je extra uit moet geven voor de JVC geeft je eigenlijk alleen maar een strakker design en geen extra kwaliteit. Die 200 euro kun je dan toch beter uitgeven aan een aantal leuke Blu-Ray films.
Over de winnaar bestaat geen enkele twijfel, alhoewel Plasma fans de beslissing zullen betwijfelen aangezien Panasonic hier altijd met kop en schouders bovenuit steekt. De Samsung 40B651 is een combinatie van een erg mooi design, superieure beeldkwaliteit, de nieuwste features en een zeer aantrekkelijke en agressieve prijs.

1. Samsung LE40B651

1. Samsung LE40B651

Panasonic-TX-P42S10B_big-183x126

2. Panasonic P42S10

3. JVC 42DV1

3. JVC 42DV1

4. Toshiba 42RV635

4. Toshiba 42RV635

Bekijk hier de volledige review

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.