Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Toshiba komt toch met een Blu-Ray speler

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2009, 1:47 CategorieBlu-ray

Er gaan al een tijdje geruchten dat Toshiba bezig is met het ontwikkelen van een Blu-ray speler, maar dat werd tot nu toe ontkend. Nu komt Toshiba, dat tot nu toe aan de kant van HD-DVD stond, volgens diverse bronnen toch met een eigen Blu-ray speler: de BD-18.

Toshiba heeft in het verleden veel geïnvesteerd in het ontwikkelen van HD-DVD (de tegenhanger van Blu-ray), maar nu het duidelijk is dat het Blu-ray formaat van onder andere Sony en Philips de standaard is geworden, lijkt Toshiba ook met het nieuwe formaat te gaan werken.

Eerder gaf het Japanse electronicabedrijf aan dat het niet meer geloofde in formaten als HD-DVD en Blu-ray maar dat het zich ging richten op upscaling en digitale distributie van content. Toshiba zou naar schatting 1 miljard dollar hebben verloren met het HD-DVD avontuur.

Er zijn nog geen specifieke details bekend over de BD-18. De release in Japan staat voor dit jaar al op de agenda, nu nog even afwachten wanneer hij naar Nederland komt. Toshiba heeft nog geen officiële reactie gegeven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.