LG maakt televisiedivisie onafhankelijker van moederbedrijf

27 november 2015 1 Minuut 2 Reacties
LG-EG960V-oled-tv

LG Electronics heeft een grote reorganisatie in de top doorgevoerd, waardoor de divisie die televisies maakt onafhankelijker wordt van het moederbedrijf.

LG Electronics heeft een grote reorganisatie in de top doorgevoerd, waardoor de divisie die televisies maakt onafhankelijker wordt van het moederbedrijf.

Stoelendans

LG heeft grote verschuivingen aangekondigd in de top. De stoelendans is bedoeld om het bedrijf als geheel sterker te maken, en de diverse divisies onafhankelijker te laten opereren op de markt.

Drie directeuren

In de nieuwe opzet krijgt LG Electronics drie directeuren. Jo Seiong-jin is president en CEO van de divisie die televisies en huishoudelijke apparaten maakt. Juno Cho is president en CEO van de mobiele tak van het bedrijf, waar onder meer smartphones en tablets worden gemaakt. En David Jung is president van het hele bedrijf en tevens CFO, de hoogste financiële man.

Snellere beslissingen

De huidige CEO van LG Electronics, Koo Bon-joon, gaat naar het moederbedrijf van LG Electronis, LG Corp. Wat hij daar gaat doen is niet bekendgemaakt.

Met de verschuivingen krijgen de drie nieuwe directeur ‘meer onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid om snel beslissingen te kunnen nemen’, staat te lezen in een persbericht van LG.

Tv-divisie van LG loopt goed

LG doet het de laatste tijd wat beter op de televisiemarkt. Ook de mobiele tak loopt goed. Het bedrijf wil echter dat alle divisies goed gaan lopen, en heeft met dat doel de top gereorganiseerd. Een van de zaken waarop LG zich in de toekomst meer wil gaan richten, is de productie van auto-onderdelen.

Reacties (2)